Leeds - Galatasaray sagaen fortsetter

Leeds formann Peter Risdale advarer UEFA mot å omberamme semifinale-kampen mot Galatasaray til nøytral bane. - Da trekker vi oss fra turneringa, sier Risdale.

Etter fem dager med spekulasjoner forventet Risdale at UEFA i dag skulle bestemme seg for å støtte hans forslag om å utestenge tyrkiske fans fra returoppgjøret mellom Leeds og Galatasaray neste uke. Men den gang ei - det europeiske fotballforbundet har besluttet å utsette avgjørelsen omkring kampens sjebne helt til fredag formiddag.

Risdale frykter dermed at de europeiske fotballmyndigheter skal gjøre helomvending å velge Galatasarays forslag om å flytte kampen bort fra Leeds og Elland Road.

- Det er ekstremt usannsynlig at vil vil godta at kampen spilles på andre baner, grunnet den risikoen det medfører. Da velger vi heller å trekke oss fra turneringa, sier Risdale til nettstedet Soccernet.

Tror på fornuften

Til tross for ytterligere utsettelse håper Risdale på det han kaller en fornuftig avgjørelse. Han sier:

- Jeg har all mulig tillit til at UEFAs leder Gerhard Aigner, ut fra et sikkerhetsperspektiv, vil erkjenne at det eneste riktige vil være å spille kampen på Elland Road, uten tyrkiske supportere tilstede.

Urettferdig

Også politiet i Yorkshire støtter Risdales forslag med den begrunnelsen at de ikke kan garantere for verken engelske eller tyrkiske supporteres sikkerhet. Dette har fått Galatasarays ledere til å mykne noe og klubbens president Faruk Suren åpner nå for å spille kampen i Leeds likevel. Han sier:

- Selv om vi synes det er urettferdig at tyrkiske fans ikke får reise, kommer vi til å spille kampen uten supportere, dersom det er dette UEFA ønsker. Alt jeg krever er at Leeds og UEFA garanterer for sikkerheten til laget vårt både før, under og etter kampen.