Leeds-Bakke rystet av supporter-drap

- Det er helt forferdelig at sånt kan skje, og det setter en demper på alt, sier Leeds-spilleren Eirik Bakke til Dagbladet.

Eirik Bakke er tydelig opprørt over gårsdagens hendelser der to Leeds-supportere ble knivstukket og drept i Istanbuls gater.

- Det er helt sjukt at sånt kan skje, og ordtaket 'bare en fotballkamp' blir mer enn en klisje i denne sammenheng, sier midtbanespilleren på telefon fra Tyrkia.

Skal kjempe

Bakke bedyrer likevel at laget vil gjøre sitt ytterste i kveldens UEFA-cup kamp mot Galatasaray.

- Vi må få tragedien ut av tankene, og være klare til innsats når kampen starter. Det er ikke noe vi kan gjøre fra eller til likevel, sier Bakke som ikke vil spekulere i årsakene til opptøyene som fant sted.

- Jeg har ikke peiling på hva som egentlig har skjedd, utover det vi har sett på TV. Vi har ikke fått noe ytterligere informasjon, så jeg vet ikke noe mer enn dere der hjemme.

Innad i UEFA ble det i går diskutert hvorvidt kampen burde avikles som planlagt, eller om en utsettelse ville være mer passende. Bakke ønsker ikke å kommentere avgjørelsen om å la kampen gå som planlagt. Han sier:

- Det er en avgjørelse andre for ta stilling til. Så lenge det blir kamp må vi gjøre jobben vår på banen, og det er det vi konsentrerer oss om.

Knalltøff kamp

Den tidligere Sogndal-spilleren forventer en meget vanskelig kamp mot Galatasaray.

- Det kommer til å bli knalltøft, men jeg tror vi skal tackle presset, sier Bakke som håper på et godt resultat på bortebane.

- Vi går alltid på banen for å vinne, men også et ettmåls-tap vil være godkjent, dersom vi kan score et bortemål, sier 22-åringen.

Galatasaray-tilhengerne er beryktet for å skape en enorm atmosfære på tribunen. Rivaliseringen mellom de to lags supportere blir neppe mindre etter gårsdagens hendelser, og Leeds-spilleren venter et sinssykt trøkk fra tribunen.

- Lydnivået skal vi nok håndtere. Jeg håper bare at det ikke blir mere bråk, avslutter en tydelig bekymret Eirik Bakke.

,Det er foreløpig uklart om Eirik Bakke og Alf Inge Håland spiller fra start i kveldens kamp mot Galatasaray. Leeds-manager David O'Leary tar nemlig først ut laget en time før kampstart.

DREPT:To Leeds-supportere ble knivdrept i Istanbul i går.