Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leeds-bøllene kan ødelegge Champions League-drømmen

NEWCASTLE (Dagbladet): Newcastle-Leeds 3-1. Noen ganger ser Leeds ut som om de er på vei inn for å knuse restene av Taliban. I går var en sånn ettermiddag med seks gule og ett rødt kort. Sjølsagt var det gigantkamp i nord, men manager David O'Leary trenger hjernetrenere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er altfor ofte at de unge spillerne fra Leeds havner i bråk. Sist helg ble det ekstra mye da de fikk Alan Smith utvist i skammens cupkamp i Cardiff, der sistnevnte var verst, men i går var det Leeds' feil at de fylte opp kortstokken.

- At Danny Mills ble utvist var helt korrekt, men det var veldig uheldig for oss. Vi har ikke råd til å miste flere spillere, sa Leeds-sjef O'Leary etter kampen.

  • Leeds har Robbie Keane, Eirik Bakke, Olivier Dacourt, Rio Ferdinand og Harry Kewell ute med dårlig helse. Samtidig måtte Robbie Fowler melde avbud på grunn av dødsfall i svigerfamilien.

- Vi får en vanskelig måned framover med utestengelser og skader, men vi er fortsatt i toppen og der vil vi være. Jeg tror vi har en god sjanse til å bli blant de fire beste og dermed få Champions League-spill, sa O'Leary.

Tapet kostet laget tabelltoppen, den overtok Newcastle.

Dårlig rykte

O'Leary overrasket det utsendte pressekorpset med uttalelsen om at han var enig med dommer Chris Barber. Han pleier som regel å være mektig irritert på dommerne, fordi han føler de er ute etter noen av hans unge spillere som han mener har fått et dårlig rykte.

Høyreback Danny Mills hadde fra før åtte gule og ett rødt. Nå må han sone minst tre kamper etter at han sparket ned banens beste, Craig Bellamy.

- Det Mills gjorde var helt utilgivelig, sa O'Leary.

Han kan trøste seg med at klubben foreløpig ikke er så ille som Arsenal.

Her er resten av de ufines tabell avdeling Leeds:

  • Alan Smith har fem gule og to røde denne sesongen.
  • Seth Johnson: seks gule.
  • Lee Bowyer: tre gule og ett rødt.
  • Eirik Bakke: fem gule.
  • Olivier Dacourt: fire gule.

Må skjerpe seg

Korttenktheten og skader kan bli tunge å bære hvis de skal nå målet om Champions League.

- Vi har snakket og snakket om hvordan vi skal oppføre oss og ha disiplin, men når spillerne kommer ut til kamp er det deres ansvar å oppføre seg, sa en skuffet O'Leary.

  • Leeds vil få minst 300000 kroner i bot fra forbundet ettersom de pådro seg seks gule på én kamp.

O'Leary fikk trøst av Newcastles Bobby Robson, den eldste manageren i serien.

Applaus

- Det var synd for David at Leeds skulle hit i dag, de har mange skader og hadde trengt en lettere kamp. Etter at de tok ledelsen etter 29 sekunder, eide vi kampen, sa Robson.

Han fikk stående applaus fra knallsupporterne på St. James Park. Bobby ble kåret til månedens manager for desember, og så Kieron Dyer og Craig Bellamy lage Newcastles to mål. Det tredje headet Michael Duberry klokkereint inn i eget nett.

  • Ettermiddagens dummeste mann kom fra Leeds, han fikk se kamp i 29 sekunder. Midt i mølja av Newcastles supportere reiste han seg opp da Smith scoret. Provoserte og jublet. Takken var to knyttnever i fjeset, og ut på gata av vaktene.
FIKK GJENNOMGÅ: Newcastle fikk en tøff kamp mot Leeds i går. Danny Mills fikk rødt kort etter å ha sparket til Craig Bellamy. Her takles Bellamy av Leeds' Michael Duberry.
Hele Norges coronakart