Leeds-dilemma foran kvartfinalen

Tirsdag ble Leeds-spilleren Lee Bowyer tiltalt etter overfallet på en asiatisk student. Fredag må han møte i retten. Velger manager David O'Leary å bruke Bowyer i kveldens UEFA-cupkamp? Følg kveldens kvartfinaler i UEFA-cupen på Dagbladet : på nettet.

Lee Bowyer og Jonathan Woodgate er mistenkt for å ha slått ned den asiatiske studenten utenfor en nattklubb i Leeds i januar. Tenåringen ble liggende igjen utenfor nattklubben med hodeskader, og måtte behandles på sykehus.

Politiet har tatt ut tiltale mot fem personer. Også Leeds-spillerne Michael Duberry og Michael Hackworth er siktet i saken, men i deres tilfelle pågår etterforskningen fortsatt.

Uaktuelle

Det engelske fotballforbundet (FA) offentliggjorde umiddelbart etter at tiltalen var tatt ut mot Bowyer og Woodgate at de to er uaktuelle for Englands landslag før saken er avsluttet.

Leeds-manager David O'Leary har derimot uttalt at han vil bruke Bowyer og Woodgate inntil de eventuelt er dømt. Midtstopper Woodgate er skadd og dermed uaktuell til kveldens kvartfinale mot Slavia Praha på Elland Road.

Bowyer er tilgjengelig, men det gjenstår å se om O'Leary velger å bruke midtbanestjernen. Bowyers form har ikke vært på topp de siste to månedene.

Han har bare scoret ett mål på de siste 10 kampene. Tidligere i sesongen noterte han seg jevnlig på scoringslista. Mange mener å se at Bowyer er sterkt preget av den pågående saken.

Ny seier?

O'Leary ville i går ikke kommentere om han kommer til å bruke Bowyer. Han valgte isteden å konsentrere seg om kveldens kamp.

- Vi vet at det blir vanskelig. Vi håper å få til en forestilling som vi gjorde mot Lokomotiv Moskva (Leeds vant 4-1), men det skjer sjelden og det er lenge mellom hver gang. Men det er det vi drømmer om, sier O'Leary.

Både Alf-Inge Håland og Eirik Bakke ventes å være i startoppstillingen.

UEFA-cupen, kvartfinaler 1. kamp i kveld: Arsenal (England) - Werder Bremen (Tyskland) 21.00, Leeds (England) - Slavia Praha (Tsjekkia) 21.00, Celta (Spania) - Lens (Frankrike) 21.30, Mallorca (Spania) - Galatasaray (Tyrkia) 21.30.