Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leeds-eieren forsøkte å få Mourinho til klubben: - Når skal jeg finne en engelsk manager som faktisk kan være trener?

- Jeg er deprimert.

I HARDT VÆR. OVERALT: Leeds-eier Massimo Cellino kan suspenderes som eier på grunn av skattesvindel i Italia, har fansen mot seg og en appetitt på managere som ingen annen. Leeds rykker ikke opp til Premier League i år heller. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR. OVERALT: Leeds-eier Massimo Cellino kan suspenderes som eier på grunn av skattesvindel i Italia, har fansen mot seg og en appetitt på managere som ingen annen. Leeds rykker ikke opp til Premier League i år heller. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leeds-eier Massimo Cellino er en av øyrikets aller mest kontroversielle klubbeiere. I et fotball-landskap som huser en skog av eksentrikere på eiersiden sier det ganske mye om den gamle storklubbens italienske mann. 

Da han formelt overtok eierskapet i Leeds United i februar 2014 hadde han allerede mislykkes i å kjøpe West Ham fire år tidligere. Siden da har Cellino gjort Leeds mer notorisk for de mange managerbyttene enn den sportslige suksessen som skulle følge. 

Dagens manager, Steve Evans, er den sjuende på de to og et halvt årene som har gått siden Cellino overtok klubben, og ingen regner med at skotske Evans overlever lenger enn sesongslutt. 

En 12. plass i Championship er ikke et resultat Massimo Cellino fornyer managerkontrakter for. 

Upopulær
Det hører med til historien at Leeds-fansen ikke har uttrykt overdreven interesse i å forlenge bekjentskapet med Cellino heller. Den offisielle protestgruppa har opprettet nettsiden TimeToGoMassimo.com og jobber intenst for å bli kvitt italieneren. 

Det merker Cellino selv også. I et stort intervju med den britiske avisa The Telegraph snakker han åpenhjertig om frustrasjonen og planene han har om å gjøre Leeds til en storklubb igjen. 

Og at selv familien hans råder ham til å forlate klubben. 

- Kan du forestille deg å bli i Leeds når folka her ønsker å drepe deg? Jeg er deprimert. Folk sier at jeg bør komme meg vekk, men jeg gjør ikke det, for jeg er ikke feig. Hvis jeg var det hadde jeg vært borte allerede, sier Cellino til Telegraph

Stoler ikke på engelskmenn
Mange vil si at det han holder på med i Leeds er galskap. At overtroen hans (da han eide Cagliari byttet han ut alle seter med nummeret 17 til 16b fordi han mener 17 bringer ulykke) gjør ham irrasjonell, at managerne han til stadighet bytter aldri har en sjanse til å lykkes med Cellino som eier. 

Overfor Telegraph hevder Cellino at han forsøkte å hente Jose Mourinho til Leeds, men både han og Carlo Ancelotti takket nei. Det vil uansett bli lenge til en engelsk manager får sjansen i Leeds, skal vi tro den frittalende italieneren. 

- Jeg kan ikke jobbe med engelske managere. Jeg vil aldri lære. Jeg gir opp. Når skal jeg finne en manager i England som faktisk er en trener? De vil ha kontroll over alt, men det er galt, for når de forsvinner må vi starte helt på nytt igjen, sier Cellino, og røper også at flere av de sparkede managerne fikk sitte lenger enn han mente de burde vært i klubben. 

- Noen ganger, for å late som om vi hadde rett, sparker vi ikke manageren. Som oftest ødelegger det klubben, for vi vil ikke innrømme at vi valgte feil mann. Ikke alle er som Sir Alex Ferguson. Alle de andre managerne ønsker å være som Ferguson, men de har ikke evnene og ødelegger bare i stedet. 

IKKE SÅ POPULÆR: Leeds-fansen er lei av eierens mange managerbytter og kostnadskutt.Foto: NTB Scanpix
IKKE SÅ POPULÆR: Leeds-fansen er lei av eierens mange managerbytter og kostnadskutt.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart