Leeds fikk seg en på trynet

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Leeds 2- 0. Arsenal hadde tatt patent på å vinne mot Leeds i går. Gunners vant toppslaget takket være sin super-Kanu.

- Arsenal fortjente å vinne. De var bedre enn oss gjennom hele kampen. Det sier en sliten Eirik Bakke om bord i Leeds-bussen etter kampen. Bakke spilte igjen sentralt på midtbanen. Han fikk verken tid, rom eller lov til å gjøre noe som helst av Arsenal. Men Bakke var ikke alene om å bli nektet servering.

- Arsenal ville vinne fra første stund. Etter hvert ble vi løpende for å begrense et stort nederlag, sier Bakke.

- Vi har hatt et knalltøft program i det siste, det merket jeg. Det gikk utrolig tungt. Nå skal det bli godt med noen dager fri for å få ladet batteriene. Vi har ikke kamp før på mandag, sier Eirik fra Sogndal.

Elektrisk svenske

Som måtte se at en svenske ordnet 1- 0 for Arsenal - gode Fredrik Ljungberg.

- Fredrik spilte sin beste kamp i Arsenal-drakta. Han lukter mål, er elektrisk og løper der ingen forventer at han skal løpe, sier en glad Arsenal-boss, Arsene Wenger.

«Måtte vinne»

Franskmannen berømmer også banens klart beste spiller: KANU!

- Kanu var helt enestående i dag. Han binder opp et helt forsvar alene med måten han holder ballen. Men hele laget skal ha ros for måten de konsentrerte seg og gjennomførte kampen på. Vi var presset opp mot veggen, enten lå vi fem poeng bak med seier eller 11 med tap. Vi viste at vi klarte presset, sier Wenger. Og snakker mer om Kanus fabelaktige egenskaper. Ljungberg skriver også under på dette festtelegrammet. Til teknikeren fra Nigeria.

Elefanter og løver

Fordi Kanu fintet vekk elefanter og løver da Ljungberg scoret etter 32 minutter.

Kanu fikk ballen ute ved 16-metershjørnet. Kanu bråsnudde med ballen limt til foten. Han dundret til i steget. Den ellers så gode Nigel Martyn halvklarerte. Ljunberg klinket inn returen.

- Det er en sånn feil Martyn aldri gjør. Nei, dette var ikke vår kamp, men det er langt fram til april, sier David O'Leary, som også var medlem av Kanu-fanklubben i går: - Han var enestående.

Med driblebart

Kanu scoret ikke, men blendet alle og serverte dagens hovedrett. Til Thierry Henry - forspillet til 2- 0-målet.

Leeds prøvde å spille på kanten tøft, men det prellet av på kaptein Tony Adams. Han slapp verken Alan Smith, Michael Bridges eller Harry Kewell forbi. På midtbanen ble Bakke-styrkene løpende de berømte skrittene mellom Emmanuel Petit og en solid Patrick Vieria (tilbake etter sju kampers karantene).

Og foran altså, romjulsmoro med Kanu-fart og driblebart.