Leeds fortapt

Leeds er klare for 1. divisjon. Vi fulgte kampen Følg direkte!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leeds kom til Reekook stadion med et krystallklart utgangspunkt: alt annet enn seier ville bety nedrykk. Og nå er det klart. Leeds United er klare for 1. divisjon neste sesong. For med dagens 4-1-tap mot Bolton kan de bare håpe på å komme á poeng med Manchester City - målforskjellen er uansett håpløst for dårlig.

Bolton var best hele kampen igjennom og rundspilte Leeds i dagens kamp. Men selv med spillet i mot seg klarte Leeds å komme med en liten krampetrekning før pause - med god dommerhjelp.

Emerson Thome var borti Alan Smith, som falt takknemlig innenfor Bolton-boksen. Dommer Bennett ga Leeds en billig straffe og Mark Viduka takket og bukket og Leeds tok en ufortjent ledelse.

Viduka utivst

Dommer Bennett fortsatte å sette seg sjøl i fokus. Tre minutter etter straffen ga han Viduka gult kort for å forstyrre et Bolton-frispark og like etterpå fikk Viduka sitt andre gule kort - for å gå inn i en hodeduell med en litt høy albue.

To ekstremt billige gule kort og et trist rødt kort for Leeds' stjernespiss.

Djorkaeff-show

Etter pause fikk Bolton uttellinga de manglet i første omgang. Allerede i det 47. minutt utliknet Youri Djorkaeff på en forsvarsblunder av Leeds. Djorkaeff fikk stå umarkert i feltet på et innlegg fra høyre og kunne enkelt sette ballen i mål bak Leeds-keeper Paul Robinson.

Seks minutter seinere satte Djorkaeff inn en retur fra kort hold, og da Leeds-kaptein Ian Harte satte ballen i eget nett etter 55 minutter var kampen avgjort.

Kevin Nolan puttet på nok et Bolton-mål i sluttminuttene og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Premier League avgjort

Dermed er både gull- og nedrykkstriden avgjort i Premier League. Leicester, Wolverhampton og Leeds rykker ned og Arsenal har vunnet gullet for lenge siden. Den eneste spenningen som fortsatt lever i den engelske serien er hvilket lag som stikker av med den fjerde og siste billetten til Champions League. Liverpool, Newcastle, Aston Villa, Fulham, Charlton og Birmingham har alle en teoretisk sjanse, men det vil sannsynligvis stå mellom de tre første.

Dagens kamper i Premier League:

  • Bolton-Leeds 4-1
  • Aston Villa-Tottenham klokka 1-0
  • Liverpool-Middlesbrough 2-0
  • Tabellen
Utvist: Mark Viduka fortviler etter å ha fått rødt kort. Dommer Bennett ses i bakgrunnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer