Leeds i lykkerus

AC Milan - Leeds 1-1. Dominic Matteo sendte Leeds videre i Champions League med en perfekt heading. Det betyr at Brann-spillerne Azar Karadas og Thorstein Helstad ankommer en klubb i lykkerus i dag.

- Milan kan gå helt til topps i Champions League. For oss er det å komme oss videre nesten en like stor seier som å vinne hele turneringen, sier Leeds-manager David O'Leary.

Brente straffe

AC Milan kom som ventet best i gang hjemme på San Siro i Milano, men Leeds forsvarte seg tappert. Gary Kelly som spilte sin 300. kamp for Leeds, kunne blitt den store syndebukken. Midtveis i første omgang handset han innenfor 16-meteren. Dommeren pekte korrekt på straffemerket. Fram kom Andrej Sjevtsjenko, men skuddet fra ukraineren traff stanga.

Leeds kom tilbake og på overtid i første omgang tok de ledelsen 1-0. Lee Bowyer slo en perfekt corner på hodet til Dominic Matteo. Den tidligere Liverpool-spilleren headet ballen enkelt i nettet.

I andre omgang presset Milan på for å få en utlikning og lyktes også.

Serginho var mannen som sendte Milan tilbake på tabelltoppen i gruppa. Han satte ballen fint i nettet bak Paul Robinson, etter først å ha fintet ut Gary Kelly. Leeds klarte imidlertid å holde buret rent de siste minuttene, selv om hjemmelaget presset tøft på.

Barcelona utslått

Med uavgjort går begge lagene videre til neste runde i Champions League. For Barcelona som knuste Besiktas 5-0 på hjemmebane ble det en tøff kveld. Laget er nemlig utslått fra Europas gjeveste selskap.

Skal kose seg

I dag reiser Azar Karadas og Thorstein Helstad til Leeds for å se på forholdene og bli kjent med klubben.

- Vi reiser over for å kose oss litt. Jeg er ikke forespeilet noen kontrakt. Vi skal bare se litt på forholdene, sier Helstad til Dagbladet. Han er nok den av de to som er nærmest en kontrakt.

- Vi ser på dette som en del av utdanningen til Azar, sier Azars agent Jack Karadas.

Helstad og Karadas skal være i England til og med søndag. De skal blant annet overvære kampen mellom Chelsea og Leeds på Stamford Bridge.

<B>VILL JUBEL:</B> Leeds-spillerne klarte det få hadde trodd, de maktet 1-1 i Milano og sendte Barcelona til UEFA-cupen.