Leeds jakter på «nye van Basten»

Leeds-manager David O'Leary er villig til å legge 190 millioner kroner på bordet for å sikre seg den nederlandske superspissen Ruud van Nistelrooy.

Det er engelske Soccernet som melder om Leeds' interesse for PSV Eindhoven-angriperen. Leeds-ledelsen skal i følge nettstedet allerede ha innledet hemmelige forhandlinger med PSV. Van Nistelrooy har kontrakt med PSV ut år 2003, men klubben lar han gå hvis det rette tilbudet kommer.

23-åringen har scoret 22 mål på 17 kamper for PSV hittil i sesongen. Og blir av nederlandsk presse sammelignet med den tidligere storscoreren Marco van Basten. I fjor scoret van Nistelrooy 31 mål på 34 kamper.

David O'Leary har trålet Europa for spisser etter salget av Jimmy Floyd Hasselbaink til Atletico Madrid i august. Portos Mario Jardel, Galatasarays Hakan Sukur og Milans Oliver Bierhoff har alle tidligere vært nevnt som Hasselbainks arvtaker.

O'Leary har flere ganger den seinere tida uttrykt bekymring for bredden i den unge Leeds-stallen. Og med en ligaledelse som skal forsvares og forestående UEFA-cupkamper trenger Yorkshire-klubben sårt en ny kvalitetsspiss. - Vi har mange unge spillere og de setter en høy standard. Jeg er veldig stolt av det spillerene har prestert i de første 20 kampene, sier O'Leary.