GOOD OLD TIMES: Brian Deane, her i kamp med Liverpools Bjørn Tore Kvarme i januar 1997, er Sarpsborg 08s nye trener.Foto: Clive Brunskill/ALLSPORT/Scanpix
GOOD OLD TIMES: Brian Deane, her i kamp med Liverpools Bjørn Tore Kvarme i januar 1997, er Sarpsborg 08s nye trener.Foto: Clive Brunskill/ALLSPORT/ScanpixVis mer

Leeds-legende klar for Sarpsborg 08

Brian Deane blir Tippeliga-trener.

(Dagbladet): Brian Deane scoret Premier Leagues aller første mål, den gangen for Sheffield United i den historiske 2-1-seieren over Manchester United.

Nå er altså den tidligere Sheffield United- og Leeds-legenden offisielt klar som hovedtrener for nyopprykkede Sarpsborg 08 i norsk Tippeliga, melder Sarpsborg 08 på sine egne nettsider.

Deane kommer fra jobben som Director of Football ved Universitetet i Leeds, og får med seg Joakim Klæboe og Ian Birchnall i trenerteamet.

Ifølge Sarpsborg 08 har de ansatt en trener som har en ballbesittende fotballfilosofi, kombinert med en god defensiv struktur.

Klubben skriver i en pressemelding at de er godt fornøyde med løsningen, og at de tror Deane kommer til å sette sitt stempel på fotballen i hele området.