Leeds opp på bronseplass

Lee Bowyer og Rio Ferdinand scoret for Leeds, som slo Liverpool 2-1 på Anfield. Stephen Gerrard reduserte for Liverpool, men ble utvist midt i andre omgang.

En meget god førsteomgang fra Leeds holdt til en sterk borteseier.

- Vi dominerte førsteomgang totalt, sier David Batty til SkySports etter å ha blitt utnevnt til banens beste spiller av TV-kanalen.

Rio Ferdinand headet inn 1-0 allerede etter fire minutter, da han fikk komme umarkert inn ved bakerste stolpe etter en corner fra Ian Harte.

Lee Bowyer fortsetter også storspillet til tross for alt utenomsportslig styr. Han gjorde 2-0 etter 34 minutter da han ble spilt fri av en elegant vipp fra Harry Kewell.

Stephen Gerrard reduserte til 1-2 ti minutter inn i andre omgang på en hel volley etter et glimrende innlegg fra Michael Owen.

Et kvarter seinere fikk imidlertid Gerrard sitt andre gule kort etter en felling av David Batty. En meget streng avgjørelse fra dommer Wiley, som til og med Leeds-spillerne protesterte på:

- Jeg sa til dommeren at det var frispark, men ikke mer enn det. Jeg er skuffet over at han ble utvist for den fellingen, sier Batty.

Bare minuttet seiere burde Viduka punktert kampen, men han traff på utsiden av stanga fra 16-meteren.

Liverpool jaktet utlikning med Owen, Heskey og Fowler på topp, men Leeds holdt unna.

I det tredje tilleggsminuttet skulle det vært 3-1 da Robbie Keane og Viduka kontret aleine mot en Liverpool-spiller. Keane spilte fri Viduka som elegant lobbet over Sander Westerveld og i nettmaskene. Men linjedommeren vinket for offside. Helt feil, avslørte TV-reprisene.

Liverpool-manager Gerard Houllier sier laget hans gjorde to store feil i første omgang, og ble straffet for dem. Men han innrømmer at Leeds var et bedre lag i dag:

- De viste mer engasjement enn oss, særlig i første omgang, sier han til SkySports.

- Vi spilte ikke bra i dag. Vi var for seine med ballen og for seine i bevegelsene våre. Vi hadde en dårlig dag på jobben, det må vi bare leve med.

Han mener også utvisningen av Stephen Gerrard var i strengeste laget. Men kan tilgi at dommeren gjør en feil:

- Vi har dårlige kamper, dommerne har dårlige kamper. Det er bare slik det er, sier Houllier, som ellers er stolt over innstillingen til spillerne sine, som virkelig jobbet hardt for en utlikning i andre omgang.

  • Leeds klatrer opp på tredjeplass med 56 poeng på 33 kamper. Liverpool blir stående på femteplass med 50 poeng på 31 kamper. Mellom dem ligger Ipswich med 53 poeng på 32 kamper.
TIDLIG LEDELSE: Før det var gått fire minutter kunne Rio Ferdinand juble etter å ha headet Leeds i ledelsen.