Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leeds-overganger politietterforskes

Eirik Bakkes Leeds politietterforskes nå av britisk Økokrim.

LONDON (Dagbladet): Klubben som var blant de beste i Storbritannia, ble så vidt reddet fra konkurs i fjor. Nå ligger laget rundt midten i den nest øverste divisjonen, og sliter med en gjeld på over 200 millioner kroner.

Leeds er den første Premier League-klubben som blir politietterforsket på grunn av mistanke om straffbare handlinger knyttet til klubbens store transaksjoner.

Kjøpet av forsvarsspilleren Rio Ferdinand fra West Ham for 216 millioner kroner er blant overgangene som skal etterforskes, skriver avisa The Sunday Times.

Suspendert

Klubben har tidligere frifunnet Peter Ridsdale, som da var styreleder i klubben, for uregelmessigheter i forbindelse med kommisjonen på 10 millioner kroner som gikk til proffagent Rune Hauge.

Hauge var en beryktet proffagent på nittitallet, og var innblandet i bestikkelsesskandalen rundt Arsenal-manager George Graham. Agentlisensen til Hauge ble inndratt fra 1995 til 1997.

Rio Ferdinand ble landets dyreste spiller da han ble solgt til Manchester United for 360 millioner kroner etter to år.

Ifølge avisa The Sunday Times er det handelsminister Patricia Hewitt som har gitt grønt lys til å sende saken til Serious Fraud Office som er britisk Økokrim. Etterforskningen skjer i samarbeid med politiet i West Yorkshire.

Nær konkurs

Beslutningen om å sende saken til politiet ble tatt etter at departementet i et halvt år har gransket en rapport om finansene i Leeds.

I løpet av fem år brakte Ridsdale klubben på konkursens rand, med en gjeld på nær en milliard kroner. Klubben brukte 1,2 milliarder på spillere uten å vinne noe.

Overgangen til Robbie Fowler skal også granskes. Leeds ga 132 millioner for ham da han gikk fra Liverpool, til tross for at Leeds var nedsyltet i gjeld. Fowler ble seinere solgt for 72 millioner til Manchester City, men Leeds fortsatte å betale Fowler 6 millioner kroner i året i lønn, skriver The Sunday Times.

GRANSKES: Robbie Fowlers fortid i Leeds granskes av politiet.