Leeds selger Elland Road

Eirik Bakkes klubb, Leeds, sliter med stor gjeld. Nå vil den nedrykkede klubben selge stadion Elland Road, for så å leie den av de nye eierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Yorkshire-klubben slet med bortimot 100 millioner pund (1,3 milliarder kroner) i gjeld før den nye styreformannen Gerald Krasners selskap reddet klubben i mars. De siste to årene har klubben måttet selge de fleste stjernespillerne for å kunne drive klubben.

- Vi har vært i samtaler med flere parter. Hvis det blir et salg og vi leier den tilbake, vil det være for minimum 25 år, sa Krasner til Sky Sports.

- Det er som forskjellen mellom å leie huset ditt og betale ned på lån. Noen ganger er det billigere å leie enn å betale lån.

Hvis det blir noe av avtalen, lover Krasner å sørge for at det er en klausul i kontrakten, slik at klubben kan kjøpe stadion tilbake.

Han synes synd på fansen, som har fulgt klubben gjennom de siste tøffe sesongene, men styreformannen tror på bedre tider.

- Jeg har sympati for fansen. For noen år siden var vi i Mesterligaen, neste sesong spiller vi i 1. divisjon.

- Men de må forstå at den finansielle virkeligheten betyr at vi må få den finansielle modellen riktig for Leeds for å ha en langsiktig og levedyktig framtid. Gjelden var på 103 millioner pund (1,3 milliarder kroner). Det er vi ikke i nærheten av nå, sa Krasner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer