Leeds selger Elland Road

Eirik Bakkes klubb, Leeds, sliter med stor gjeld. Nå vil den nedrykkede klubben selge stadion Elland Road, for så å leie den av de nye eierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Yorkshire-klubben slet med bortimot 100 millioner pund (1,3 milliarder kroner) i gjeld før den nye styreformannen Gerald Krasners selskap reddet klubben i mars. De siste to årene har klubben måttet selge de fleste stjernespillerne for å kunne drive klubben.

- Vi har vært i samtaler med flere parter. Hvis det blir et salg og vi leier den tilbake, vil det være for minimum 25 år, sa Krasner til Sky Sports.

- Det er som forskjellen mellom å leie huset ditt og betale ned på lån. Noen ganger er det billigere å leie enn å betale lån.

Hvis det blir noe av avtalen, lover Krasner å sørge for at det er en klausul i kontrakten, slik at klubben kan kjøpe stadion tilbake.

Han synes synd på fansen, som har fulgt klubben gjennom de siste tøffe sesongene, men styreformannen tror på bedre tider.

- Jeg har sympati for fansen. For noen år siden var vi i Mesterligaen, neste sesong spiller vi i 1. divisjon.

- Men de må forstå at den finansielle virkeligheten betyr at vi må få den finansielle modellen riktig for Leeds for å ha en langsiktig og levedyktig framtid. Gjelden var på 103 millioner pund (1,3 milliarder kroner). Det er vi ikke i nærheten av nå, sa Krasner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.