Leeds selger

Rio Ferdinand (23) er til salgs og vil til Manchester United. I går kveld la United inn et bud på 322 millioner kroner for midtstopperen.

Det er den engelske avisa The Independent som melder dette i dagens utgave. Leeds skal få 230 millioner umiddelbart, resten neste sommer. Leeds avslo i går en skriftlig transfersøknad fra Ferdinand, men samtidig innrømmet formann Peter Ridsdale at midtstopperen er til salgs - dersom prisen er den rette.

- Vi er et aksjeselskap, og som ansatt har jeg et ansvar for å maksimere utbyttet.

- Mottar vi et akseptabelt bud på noen av våre spillere, og det inkluderer Rio, vil vi diskutere det, sier Ridsdale til engelsk presse.

Det betyr i klartekst at dersom United blar opp det Leeds forlanger - trolig mellom 350- 400 millioner kroner - så blir Ferdinand solgt.

- Vil til United

Ferdinand er selv ikke i tvil om hvor han vil tjene pengene sine neste sesong. Via sin agent Pinhas Zahavi forteller han at suksessen i VM har skjerpet appetitten på toppfotball.

- Rio vil spille i en større og bedre klubb, han vil spille i Champions League og han vil kjempe om titler og medaljer.

- Han blir veldig glad dersom overgangen til Manchester United går i orden, sier Zahavi.

Samtidig er Leeds-kapteinen opptatt av å fortelle at han ikke mistrives i klubben.

- De siste tre dagene har revet meg i filler. Jeg er glad i Leeds og menneskene som bor her, sier Ferdinand til Sky Sports. Gjennom agent Zahavi sier han også at han vil respektere kontrakten dersom Leeds forlanger at han blir værende. Skal vi ta Ridsdale på ordet, gjør de ikke det, så lenge United legger nok pundsedler på bordet.

Leeds til Kina

Ferdinands avgjørelse er nok et eksempel på at det er spillerne som sitter med makta i dagens fotball. Han har fortsatt fire år igjen av kontrakten, men i dagens fotball er det sjelden spillere tvinges til å bli værende mot sin vilje.

Lørdag reiser Leeds på treningsleir til Asia. Ridsdale forventer at Ferdinand er med, men Alex Ferguson ønsker neppe at Ferdinand reiser tur-retur Kina før han eventuelt slutter seg til klubben.

Skal vi tippe at de kommer til enighet før helga?

ANSIKT TIL ANSIKT: Rio Ferdinand er i dag innkalt til møte av Leeds-formann Peter Ridsdale. Ridsdale avbrøt ferien sin i Frankrike for å prate med Leeds-kapteinen.