Leeds ser på Riise-bror

Bjørn Helge kan bli Riise nummer to i Premier League. I morgen starter 18-åringen på et treningsopphold i Leeds.

Bjørn Helge Riises overgang til Manchester City ble stoppet tidligere i vinter da Aalesund FK ikke var fornøyd med tilbudet fra Manchester-klubben. Men nå har en annen engelsk toppklubb kommet på banen; Eirik Bakkes Leeds.

- Bjørn Helge skal på et treningsopphold i Leeds, som starter i morgen, bekrefter dalig leder i Ålesund Fotball AS, Henrik Hoff, overfor Dagbladet.no.

Riise koblet inn spillerorganisasjonen NISO for å forsøke og bryte kontrakten med AaFK etter at City-overgangen gikk i vasken. Fredag var partene i møte i NHOs lokaler i Oslo for å løse konflikten, skriver Sunnmørsposten.

Partene kom ikke til enighet, men gjennom NISOs kontakter kom treningsoppholdet i Leeds i stand.

- Leeds svarte på henvendelsen omgående, sier Hoff.

- Er dette et forsøk på å løse konflikten på en grei måte?

- Ja, det er ikke til å legge skjul på at vi ønsker å løse dette. Vi ønsker å legge forholdene til rette for at vi skal få til et salg av Bjørn Helge, sier Hoff.

Han vil ikke spekulere i om det ender med en overgang til Leeds. Foreløpig er det snakk om et treningsopphold på alt fra 3 dager til nærmere én uke.

John Arne Riise var også i sin tid aktuell for Leeds, men forhandlingene sommeren 2000 stoppet da Monaco krevde for mye for sunnmøringen.

Bjørn Helge Riise har gitt uttrykk klart for at han vil bort fra Aalesund FK, men om det blir et salg til Leeds er det for tidlig å si noe om.

- Vi har overhodet ikke diskutert noe beløp med Leeds, sier Hoff.

(Dagbladet.no)

I ENGLAND:</B> Bjørn Helge Riise er allerede på plass i England.