Leeds-spillere drapstruet

Flere av Leeds-spillerne fikk drapstrusler over telefonen samme kveld to supportere ble knivdrept i Istanbul. - Jeg hadde heldigvis tatt ut telefonkontakten, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

Det er Leeds-styreformann Peter Ridsdale som forteller om drapstruslene som kom timer etter at Christopher Loftus og Kevin Speight mistet livet i gatekamper i Istanbul.

Erik Bakke bekrefter truslene mot sine lagkamerater, og trolig hadde sogningen også fått tyrkisk hat inn på hotellrommet dersom han og romkamerat Alf-Inge Håland ikke hadde koblet ut telefonen.

Fikk beskjed

- Jeg vet at det skjedde flere spillere. Vi fikk også beskjed på forhånd at det var lurt å frakoble telefonen. Det er visst vanlig at de ringer kvelden før kamp og prøver å skremme spillerne, sier Eirik til Dagbladet.

- Hvordan tacklet de andre spillerne drapstruslene?

- Jeg tror de tok det som en spøk. Det er sånn det er i Tyrkia, sier Eirik.

Leeds' styreformann Ridsdale mener drapstruslene og supporterdrapene hadde en klar innvirkning på resultatet mot Galatasaray sist torsdag. Leeds tapte 0-2 og returkampen spilles neste torsdag.

- Laget var ikke mentalt i stand til å spille fotball i det første oppgjøret, sier Risdale.

På Elland Road

Eirik Bakke føler også at spillerne fikk den verst mulige oppladningen til en fotballkamp i Istanbul. Men Bakke håper han og Leeds-spillerne får revansj på Elland Road. Men foreløpig har ikke Uefa bestemt seg for om kampen går som planlagt i Leeds.

- Jeg tror helt sikkert den blir spilt på Elland Road. Og det blir en spesiell kamp med mange følelser, sier Bakke.

BRUKTE SØRGEBÅND: Samme kveld som to supportere ble knivdrept spilte Eirik Bakke og Leeds mot Galatasaray.