Leeds-stjerner for retten i dag

Leeds-direktør Peter Ridsdale truer med å sparke Lee Bowyer og Jonathon Woodgate hvis de blir funnet skyldig i grovt overfall i dag.

Leeds-spillerne Lee Bowyer og Jonathan Woodgate ble tirsdag formelt siktet etter overfallet på en asiatisk student 12. januar i år. Ungguttene møter ifølge BBC i retten i dag.

Datastudenten Sarfraz Najeib (19) ble 12. januar jaget ut fra en nattklubb i Leeds og overfalt av en gjeng på 10-12 menn. Najeib skal ha blitt grovt mishandlet. Najeib pådro seg kjevebensbrudd, og brukne ribben etter episoden.

- De som gjorde dette har ingen plass i et sivilisert samfunn. Våre spillere sier de er uskyldige, og jeg håper det blir bevist. Vi har jobbet hardt for å rette opp klubbens image de siste åra, sier Ridsdale ifølge Soccernet.

Men styreformannen lover tøffe tak hvis spillerne blir dømt.

- Vi fordømmer angrepet og hvis det viser seg at noen av våre spillere har vært ansvarlig vil vi ikke nøle med å ta affære.

Det engelske fotballforbundet kommer ikke til å benytte seg av de to landslagsaktuelle spillernes tjenester den nærmeste tida.

- Etter nøye vurdering av saken har vi funnet at det er i alle parters interesse at spillerne ikke vurderes ved landslagsuttak før saken er avgjort i retten, heter det i en uttalelse fra FA.

Leeds-manager David O'Leary har derimot uttalt at han vil bruke Bowyer og Woodgate inntil de eventuelt blir dømt.

Lee Bowyer scoret et av målene og får strålende kritikker i engelske medier etter gårsdagens seier over Slavia Praha i UEFA-cupens kvartfinale. Jason Wilcox og Harry Kewell scoret de øvrige målene.

thomas.kristensen@dagbladet.no