GLIMRENDE AVSLUTNING: Ross McCormack doblet ledelsen for Leeds i andre omgang, med et vakkert skudd. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
GLIMRENDE AVSLUTNING: Ross McCormack doblet ledelsen for Leeds i andre omgang, med et vakkert skudd. Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

Leeds straffet Tottenhams låvedørsforsvar nådeløst

Sendte Premier League-laget hodestups ut av FA-cupen.

(Dagbladet): Leeds - Tottenham 2-1.

Det har gått opp og ned for Leeds de siste årene, for å si det forsiktig, men i dag kom en av de gode oppturene da Tottenham ble sendt hjem og ut av FA-cupen med tap på Elland Road.

To nådeløse utnyttelser av svakt forsvarsspill ga hjemmelaget en tomålsledelse, og Clint Dempseys redusering etter en knapp time startet aldri det stormløpet mange kanskje forventet.

- Det var vanskelig. De gjorde maks ut av de mulighetene de fikk, og det skal de ha ros for, medgir Tottenham-manager André Villas-Boas.

Pene mål
Luke Varney satte det første målet for Leeds etter et kvarter.

Plutselig var han spilt mutters alene gjennom bak det haltende Spurs-forsvaret, og alene med keeperveteran Brad Friedel var han sikker: Varney løftet ballen i motsatt hjørne.

2-0-målet etter pause var ikke veldig annerledes.

Ross McCormack og El-Hadji Diouf kombinerte seg fint gjennom et Tottenham-forsvar som avslørte seg med å stå veldig høyt, McCormack brukte én berøring på å vende bort Steven Caulker og samtidig få ballen over på venstrefoten, og avslutningen var strålende.

Krysset igjen.

Dempsey-redusering
Kort etter stanget Clint Dempsey ballen i mål etter Gareth Bales innlegg fra venstre, men som nevnt klarte aldri Tottenham å kjempe seg tilbake mot et slitnere og slitnere Leeds.

Neil Warnocks mannskap gjorde jobben mot slutten, og de hvite er klare for femte runde av FA-cupen.

Tottenham, for anledningen i svart og grått, er ute.