Leeds truer med boikott av UEFA-cupen

Leeds formann Peter Risdale advarer UEFA mot å omberamme semifinale-kampen mot Galatasaray til nøytral bane. - Da trekker vi oss fra turneringa, sier Risdale.

Etter fem dagers diskusjon forventer Risdale at UEFA i dag bestemmer seg for å støtte hans forslag om å utestenge tyrkiske fans fra returoppgjøret mellom Leeds og Galatasaray neste uke.

Han frykter imidlertid at de europeiske fotballmyndigheter skal gjøre helomvending og velge Galatasarays forslag om å flytte kampen bort fra Leeds og Elland Road.

- Det er ekstremt usannsynlig at kampen vil bli spilt på andre baner, grunnet den risikoen det vil medføre. Da velger vi heller å trekke oss fra turneringa, sier Risdale til nettstedet Soccernet.

Avgjørelse i ettermiddag

Avgjørelsen rundt den omstridte kampen er forventet å falle i ettermiddag, og Risdale håper på det han kaller en fornuftig avgjørelse.

- Jeg har all mulig tillitt til at UEFAs leder Gerhard Aigner, ut fra et sikkerhetsperspektiv, vil erkjenne at det eneste riktige vil være å spille kampen på Elland Road, uten tyrkiske supportere tilstede, sier han.

Urettferdig

Også politiet i Yorkshire støtter Risdales forslag meg begrunnelsen at de ikke kan garantere for verken engelske eller tyrkiske supporteres sikkerhet. Dette har fått Galatasarays ledere til å mykne noe og klubbens president Faruk Suren åpner nå for å spille kampen i Leeds likevel. Han sier:

- Selv om vi synes det er urettferdig at tyrkiske fans ikke får reise, kommer vi til å spille kampen uten supportere, dersom det er dette UEFA ønsker. Alt jeg krever er at Leeds og UEFA garanterer for sikkerheten til laget vårt både før, under og etter kampen.