Leeds ute av FA-cupen

Cardiff sto for helgens sensasjon i engelsk FA-cup ved å slå ut høytflygende Leeds, men bragden ble skjemmet av tilskuerbråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På vei mot hjemmeseier 2-1 for 22.000 tilskuere på Ninian Park var det slagsmål på tribunene, gjenstander ble kastet, en naken tilskuer løp ut på banen, og etter kampslutt stormet tusenvis av hjemmefans ut på gresset.

Politiet måtte med hard hånd stoppe hjemmetilhengere som var på vei mot Leeds-tilhengerne for å «ta» dem. Tidligere ble en plastflaske kastet mot Leeds-spilleren Ian Harte da han skulle ta et innkast, mens dommer Andy D'Urso måtte ha behandling da en mynt traff ham i tinningen. Cardiff må regne med strenge reaksjoner.

Det meste gikk på tverke for Leeds. Etter åtte minutter haltet Rio Ferdinand av banen med skade. Han ble erstattet av Michael Duberry, som dermed måtte danne stopperpar med Jonathan Woodgate ikke lenge etter at han vitnet mot ham i en voldssak.

De to tidligere kompisene er bitre fiender etter Duberrys vitnemål.

Vendte og vant

Mark Viduka skjøt Leeds i en ventet ledelse ikke mange minutter senere, men 2. divisjonslage t slo tilbake. Graham Kavanaghs kanonfrispark ga utligning for vertene. Før pause rakk hissigproppen Alan Smith å se sitt sjette røde kort i en kort Leeds-karriere. Denne gangen virket utvisningen i hardeste laget.

Veteranen Scott Young opplevde sitt beste fotballøyeblikk da han scoret seiersmålet fra kort hold tre minutter før slutt.

- Jeg var bekymret før kampen, for ingen lag fikk juling lørdag. Jeg var redd for at det var vi som måtte unngjelde. I stedet fikk spillerne et positivt minne for livet, sa Cardiff-manager Alan Cork.

- Vi gjorde det vanskelig for oss selv med en mann mindre, og slapp inn to dødballmål. Men all ære til Cardiff, sa Leeds-manager David O'Leary.

Eirik Bakke var blant åtte skadde Leeds-spillere som måtte stå over oppgjøret.

Derby ydmyket

Leeds var det tredje eliteserielaget som røk ut av cupen. Lørdag tapte Sunderland 1-2 hjemme for West Bromwich, mens Derby ble ydmyket av 3. divisjonslaget Bristol Rovers tidligere søndag.

Nathan Ellington scoret tre ganger da gjestene vant 3-1 på Pride Park. Derby sliter i bunnen av eliteserien, men Rovers er likevel 69 plasser lenger ned i seriesystemet. Det var ikke lett å se søndag, og hjemmelaget ble buet av banen selv om Fabrizio Ravanelli scoret et trøstemål mot slutten.

West Ham gjorde kort prosess med Macclesfield. 19-årige Jermaine Defoe scoret to ganger i 3-0-seieren, men nok et 3. divisjonslag tok seg videre da Cheltenham vant 2-1 over 2. divisjons-topplaget Oldham.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer