Leeds uten Lee

Leeds må klare seg uten toppscorer Lee Bowyer i kveldens semifinale mot John Carews Valencia. Det kan åpne for Eirik Bakke fra start. Dagbladet.no følger kampen fra kl. 20.45.

I går fikk Bowyer sjokkmeldingen om at han ikke får spille kveldens semifinale. Grunn: Uefa mener - etter å ha studert videopptak - at Bowyer stemplet Jaun Sanchez med vilje i det første oppgjøret. Bowyer er utestengt i tre kamper.

- Vi fikk vite det like før trening mandag, og det var veldig kjedelig. Det er uansett ikke helt bra å få vite det så kort tid foran kampen. Verst var det jo for Lee, han hadde gledet seg til kampen, sier Eirik Bakke til NTB.

- Jeg er temmelig sjokkert over at han fikk tre kamper, sier manager David O'Leary.

Leeds-bossen skulle gjerne hatt med seg sin Champions League-toppscorer i kveldens kamp. Lee Bowyer har scoret seks mål i Europas gjeveste fotballselskap denne sesongen - bare Real Madrids Raul (7 mål) har scoret flere.

- Jeg har snakket med Lee om hendelsen og han har fortalt meg at han prøvde å tråkke over spilleren. Selv er han også sjokkert og opprørt, sier O'Leary.

- Alt vi kan gjøre er å ta oss til finalen fordi han fortjener å spille i den.

Leeds har nemlig ikke gitt opp å få med Bowyer i en eventuell finale.

- Vi tror det er verdt å appelere og hvis vi når finalen håper vi den går gjennom slik at Lee kan spille, sier Leeds-styreformann Peter Risdale.

Utestengelsen av Bowyer kan bety at Eirik Bakke kommer inn i startoppstillingen.

- Det avhenger litt av hvordan David O'Leary vil legge opp spillet. Jeg har ikke så mye erfaring på å spille høyrekant, så det kan være at Gary Kelly blir foretrukket, sier Bakke.

Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 20.45.

SKUFFET: I går fikk Lee Bowyer beskjed om at han ikke kan spille kveldens kamp mot Valencia. Her er han på gårsdagens Leeds-trening.