Leeds vant thrillerkamp

Kaptein Dominic Matteo scoret to minutter før slutt og sikret årets andre hjemmeseier på Elland Road.

Første omgang var tam inntil Michael Duberry sendte Leeds i ledelsen. Etter 40 minutters spill måtte Edwin van der Saar gi retur på et frispark. Michael Duberry var på plass og puttet returen i nettet.

45 sekunder etter pausen økte Mark Viduka til 2- 0. Hans første scoring på ni kamper var en klassescoring. 28-åringen dempet et innkast på hjørnet av 16-meteren, dro av to forsvarere og klinte ballen i krysset.

Men Leeds slappet av og Fulham reduserte minuttet seinere. Louis Saha fikk ballen på midten av Leeds banehalvdel, vendte fint opp og smalt ballen i nettet fra 18 meter. Fem minutter før slutt sørget samme mann for å utlikne, og gjestene så ut til å stikke av med ett poeng.

Kaptein Dominic Matteo reddet tre ufattelig viktige poeng for Leeds. To minutter før slutt la Ian Harte et frispark inn i feltet. Matteo hoppet høyest av alle og headet inn seiersmålet fra ti meters hold.

- Vi trener på disse frisparkene. Jeg løp som jeg pleier og for en gangs skyld traff ballen meg på hodet, sier en overrasket Matteo.

Manager Eddie Gray sier laget hans har ny selvtillit etter å ha tatt sju poeng på de tre siste kampene.

- Gutta var strålende. Alle jobbet hardt og det er veldig viktig i den situasjonen vi er i, sier Gray til Skysports.

PÅ VEI OPP: Michael Duberry og Dominic Matteo feirer scoringer og tre poeng for Leeds.