Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Leeds var like tøffe som noe annet lag

Men Carragher og Liverpool gjorde jobben.

MÅTTE SLITE FOR SEIEREN: Jamie Carragher mener Leeds var litt uheldige som tapte 0-1 på Elland Road. Foto:  REUTERS/Phil Noble
MÅTTE SLITE FOR SEIEREN: Jamie Carragher mener Leeds var litt uheldige som tapte 0-1 på Elland Road. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| Leeds - Liverpool 0-1

(Dagbladet.no): Mange mener at Leeds hører hjemme i Englands fineste fotballselskap, men det er noen år siden den tradisjonsrike klubben fra Yorkshire har målt krefter med de beste.

I kveld fikk Elland Road oppleve et oppgjør med skikkelig historisk sus over seg igjen. På motsatt banehalvdel sto Liverpool, som på en normal dag skal vinne komfortabelt på bortebane mot et lag to divisjoner under seg.

Men i England er ligacupen ofte ikke helt normal - og håpet blant Leeds-fansen ble neppe mindre da de fikk se lagoppstillingen til Premier League-laget fra Anfield:

På benken satt både Steven Gerrard og Fernando Torres, mens navn som Phillipe Degen, Andrea Dossena og David N'Gog var inne i startelleveren.

Det bidro til at kampen ble helt åpen - men takket være en scoring fra N'Gog 25 minutter før slutt gjorde Liverpool den jobben de kom for å gjøre.

Skryter av stemningen

Jamie Carragher berømmet like fullt innsatsen til den gamle storheten.

- Som motstander var Leeds like vanskelig som noe annet lag vi har møtt denne sesongen, sier Liverpool-kaptein Jamie Carragher til Sky Sports etter 1-0-seieren.

- Elland Road har en av de beste atmosfærene i landet. For å være ærlig så var Leeds litt uheldige, men jeg er glad vi vant.

- Var det like vanskelig som Premier League-motstand?

- Ja, det var vanskelig. Vi hadde selvsagt ikke fullt Premier League-lag, og mange av de som spilte mangler kamptrening. Men ja — det var en tøff kamp for oss, sier Carragher.

Fikk mål annullert

Leeds gikk respektløs til verks og hadde ballen i nettet allerede før kvareret var spilt, da Beckford forlenget en heading fra Michalik. Linjemannen markerte imidlertid for offside og målet ble underkjent. En tvilsom avgjørelse, ifølge Sky Sports, som mistenkte at Becchio var årsaken til annulleringen da han blandet seg inn i spillet fra offsideposisjon.

Liverpool hadde på sin side en gigantsjanse ved Albert Riera like før pause, men spanjolens heading ble reddet med nød og neppe.

0-0 til pause, etter en omgang der Leeds i store perioder var det førende laget.

Den helhvite offensiven fortsatte også etter pause, men sløser du med sjansene mot et lag som Liverpool slipper du sjelden helskinnet unna med det.

Det gjorde da heller ikke Leeds etter 65 minutter:

Leeds gikk tomme

David N'Gog fikk ballen inne i boksen, vendte opp og avsluttet nede i hjørnet. Mot spillets gang, men det er gjerne slikt som skiller de beste fra de litt mindre gode lagene.

Etter Liverpools ledermål greide ikke Leeds å true gjestenes mål i nevneverdig grad, og Liverpool kontrollerte inn til avansement.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media