Leeds ville ha Godset-stopper

Var for seint ute.

TIL SVERIGE: Lars Sætra jubler sammen med Peter Kovacs  etter å ha scoret Godsets første mål mot Odd i april. Nå skal førstnevnte fortsette karrieren i svenske Hammarby. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TIL SVERIGE: Lars Sætra jubler sammen med Peter Kovacs etter å ha scoret Godsets første mål mot Odd i april. Nå skal førstnevnte fortsette karrieren i svenske Hammarby. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Strømsgodset-spiller Lars Sætra (22) er klar for svenske Hammarby.

Midstopperens kontrakt med drammenserne gikk egentlig ut 1. juli, men 22-åringen forlenget fram til 15. juli, før han drar til Stockholm for å slutte seg til klubben som spiller i Superettan, det nest øverste nivået i Sverige.  

Sætra har skrevet under på en kontrakt med Hammarby som strekker seg ut 2016. 

Dermed blir bortekampen mot Brann den siste i Godset-trøye for Sætra.  

- Jeg må gripe muligheten når jeg får den. Jeg gleder meg, sier Sætra til Dagbladet.

I Stockholm er sportssjef i Hammarby, Mats Jingblad, godt fornøyd med nysigneringa si.

- Lars har spilt på det høyeste nivået i norsk fotball. Han er en god og ballsikker midtstopper, som med størrelsen sin kan være en trussel på dødballer. Dette er egenskaper de fleste lag i svensk fotball ønsker hos midtstoppere, så det føles bra å forsterke med en spiller som Lars, sier han til klubbens nettsider.

Leeds for seint ute Men den høyreiste lysluggen kunne ha havnet i en helt annen klubb en Hammarby.

Etter det Dagbladet erfarer, skal den gamle, engelske storheten Leeds ha tatt kontakt med Sætra via personer i Godset-miljøet. Målet skal ha vært å diskutere en mulig overgang, men da hadde stopperen allerede skrevet under for «Bajen». 

GJØR SVENSKE AV SEG: Slik blir Lars Sætra i dag presentert på Hammarbys nettsider. Foto: hammarbyfotboll.se
GJØR SVENSKE AV SEG: Slik blir Lars Sætra i dag presentert på Hammarbys nettsider. Foto: hammarbyfotboll.se Vis mer

Leeds er inne i periode med store utskiftninger. Dave Hockaday har nylig blitt ansatt som ny manager, og klubben leter bredt etter spillere som kan ta dem tilbake til Premier League. 

Hvor seriøse Hockaday og gjengen hans var i tilnærmelsene overfor Sætra vites ikke, all den tid diskusjonene strandet før de i det hele tatt kom i gang. 

Godsets mest lokale Strømsgodset forsøkte i det lengste å forlenge med sin lokale unggutt, men til syvende og sist ble tilbudet fra Sverige for fristende for 22-åringen. I Drammen er skadeplagede Jørgen Horn og Kim André Madsen foran Sætra i stopperkøen, mens også Marius Høibråten og Jarl André Storbæk er med og kjemper om de to plassene i midtforsvaret. 

I Stockholm har lysluggen blitt lovet en plass på det hardtsatsende laget, hvis mål er opprykk til Allsvenskan. Etter det Dagbladet erfarer, skal det også være snakk om en solid lønnsøkning for Sætra med det samme han blir Hammarby-spiller. 

Sætra er født og oppvokst på Gulskogen, et lite steinkast fra stedet hvor Strømsgodset ble stiftet i 1907. Den høyreiste midtstopperen har spilt for blåtrøyene omtrent siden han krabbet ut av bleiene, men nå er det slutt.

I Hammarby blir Sætra lagkamerat med nordmennene Fredrik Torsteinbø, Jan Gunnar Solli og Lars Fuhre.

Sistnevnte er en gammel bekjent av Sætra - de to har begge spilt juniorfotball Strømsgodset.

Fuhre er forøvrig halvbroren til nåværende Godset-kant Gustav Mendonca Wikheim.

Stor stadion Stockholm-klubben satser hardt på å rykke opp igjen til Allsvenskan. I skrivende stund ligger laget på tredjeplass i Superettan, to poeng bak Ljungskille og Sundsvall.

De grønn-hvite kan skryte av Superettans desidert største hjemmepublikum: Fire år gamle Tele2 Arena tar 33 000 tilskuere. Sesongens første kamp var utsolgt, og det har vært minst 20 000 tilstede på de resterende oppgjørene i Stockholm.

Lars Sætra debuterte for fjorårets seriemestre i 2009. Han fikk over 50 kamper for klubben han har spilt for hele livet, bortsett fra et kort låneopphold i Sandefjord. 22-åringen scoret fire mål for Strømsgodset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer