Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Quick Step-sjefen kan ikke love at spurtstjernen blir:

Lefevere bekrefter: - Gavirias framtid er uavklart

Har blitt koblet til Alexander Kristoff og UAE-laget.

- I SAMTALER MED ANDRE: Patrick Lefevere kan ikke garantere at spurtstjernen Fernando Gaviria blir værende innenfor lagets rekker i 2019. FOTO: Getty Images/Tim De Waele
- I SAMTALER MED ANDRE: Patrick Lefevere kan ikke garantere at spurtstjernen Fernando Gaviria blir værende innenfor lagets rekker i 2019. FOTO: Getty Images/Tim De Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Quick Step-laget landet Deceuninck som ny co-sponsor etter to vellykkede møter i løpet av to uker.

Les også: Quick Step blir til Deceuninck-Quick Step

Overfor cyclingnews.com slår Patrick Lefevere nå fast at Enric Mas (som sto på podiet etter vueltaen) ikke drar noen steder.

Når det gjelder Fernando Gavirias framtid er ikke 63-åringen like kategorisk:

- Jeg kan ikke med 100 prosent sikkerhet si at Gaviria blir værende. Jeg vet at han snakker med andre og agenten hans er nødt til å klargjøre ting. UAE har mye mer penger enn oss, men penger er ikke det eneste som betyr noe i verden. For øyeblikket har Fernando kontrakt med oss, så han kan bare dra dersom jeg tillater det, sier Lefevere til cyclingnews.com.

Mener sykkelsporten nærmer seg fotballen

Mellom linjene kan man lese antydninger til frustrasjon hos den mektige, belgiske sykkelbossen.

Les også: - Kan være de ønsker å gjøre Alexander til opptrekker

Det var Gazzetta dello Sport som mente at partene var enige om en avtale som ville sende Gaviria til UAE-laget neste år, men avisen skrev samtidig at saken ville avgjøres av rytterorganisasjonen CPA - og at det i så fall var ’økonomiske motiver’ som lå bak lagbytte ett år før kontraktstiden utløp.

Med ny co-sponsor på plass, virker ikke de argumentene å slå like hardt.

Lefevere presiserer også at en rytter først er tapt når ’alle parter signerer på en avtale’.

Han langer også ut mot agentene og det stadig friere spillerommet disse ser ut til å ha i den internasjonale sykkelsporten:

- Vi blir mer og mer lik fotballen, så nå finnes det agenter som ikke har autorisasjon til å videreselge ryttere som er under kontrakt, påpeker Lefevere.

Gaviria veltet i Tyrkia

Men da er det i hvert fall klart at UAE-laget, som også huser Alexander Kristoff, er ute med sjekkheftet i et forsøk på å lokke storfisker til seg.

Mandag ble det klart at Juan Sebastián Molano ankommer UAE-laget fra Manzana Postobon, men dette er en avgang som har vært ryktet langt tilbake i tid, så den relaterer seg uansett ikke til Gaviria.

Kolombianeren var for øvrig i aksjon under åpningen av Tyrkia rundt, tirsdag.

Der bokførte lagkompis Maximiliano Richeze årets 70. seier for Quick Step-laget, mens Gaviria gikk ned i en velt innenfor de siste kilometerne. Han kom i mål flere minutter bak hovedfeltet og holdt seg til den ene skuldra. Det er usikkert hvorvidt han er i stand til å fortsette etapperittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!