Leganger blir i BSK

-Bækkelaget var hele tida førstevalget selv om jeg var veldig i tvil, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

I helga skrev hun under en intensjonsavtale med Oslo-klubben. I intensjonsavtalen forplikter Leganger seg til fortsatt BSK-spill under forutsetning av at klubben innen 1. mai har følgende på plass: Erstatter for den sørkoreanske bakspilleren Jeong-ho Hong og reservekeeper Monica Kyvåg - og at de aller fleste jentene i dagens stall fortsetter.

Dominoeffekt

- Jeg tar en risk ved å gjøre dette, men samtidig ville jeg aldri skrevet under en slik avtale hvis jeg ikke trodde klubben ville få det til. Jeg har ikke engang tenkt på konsekvensene hvis de ikke klarer det, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Superkeeperen håper i stedet at hennes BSK-ja vil føre til et ras av flere positive svar. En slags dominoeffekt. I øyeblikket er Leganger faktisk den eneste som har kontrakt med klubben neste sesong.

- Nå har jeg tatt det første steget, og håper og tror at de andre følger opp. De tilbakemeldingene jeg har fått i spillergruppa er iallfall veldig positive, sier hun.

Leganger vet at Bækkelaget med stor sannsynlighet kunne raknet fullstendig hvis hun hadde forlatt klubben.

Det talte også med i vurderingene.

Mye gøy

- Bækkelaget har vært et topp europeisk lag i flere år. Det ville ikke vært bra for norsk håndball om Bækkelaget hadde raknet, sier Leganger.

- Samtidig har jeg trivdes veldig bra her. Vi jentene har opplevd veldig mye gøy sammen og jeg har funnet meg til rette i Oslo, poengterer Leganger - som også er ett og et halvt år ut i legestudiene.

Tertnes nærmest

Rundt ti klubber i inn- og utland var ivrige etter signaturen til den norske landslagskeeperen. Tertnes var nærmest i å lykkes med å snappe henne fra BSK.

- Tertnes var et bra alternativ, og jeg fikk et overraskende positivt inntrykk av innsatsen de har gjort for å få meg tilbake til Bergen, sier Leganger - som tar sjansen på å feire påska i Bergen selv om hun sier nei til Tertnes.