VIKTIG: Cecilie Leganger spilte en god kamp mot danske Midtjylland.
Foto:Erik Berglund
VIKTIG: Cecilie Leganger spilte en god kamp mot danske Midtjylland. Foto:Erik BerglundVis mer

Leganger god da Larvik vant greit i Danmark

Komfortabel start på hovedrunden i mesterligaen.

Larvik spilte ingen god 2. omgang, men fikk likevel en komfortabel start på hovedrunden i mesterligaen håndball da danske Midtjylland ble slått 26-22 borte fredag.

En dyktig Cecilie Leganger i mål, ett solid forsvar og giftige kontringer la grunnlaget for to viktige bortepoeng på Larviks vei mot en semifinale og en ny mesterligatriumf.

- Vi faller kanskje litt på slutten, men det var to poeng vi skulle ha med oss herfra. Så det er greit å ha litt å gå på. Vi er veldig godt trent og har et godt samspill nå, og jeg synes vi er på gang, sa femmålsscorer Karoline Dyhre Breivang til Østlands-Posten etter kampen.

- Det er viktig å få en god start og skal man videre til semifinale må man vinne på bortebane i hvert fall en gang, slo hun fast.

Ledet med sju mål
Etter litt startvansker fikk de norske gjestene raskt forsvarsspillet på stell og rykket fra etter tolv minutter. Mot slutten av første omgang surfet Larvik på en god ledelse og ledet 16-9 til pause. Midtjylland-spillerne ble stadig straffet på hurtige norske kontringer.

Leganger stengte spesielt Larvik-målet for skudd fra kant. Først ni minutter før slutt lyktes danskene å kaste ballen bak 36-åringen fra siden.

I annen omgang tok hjemmelaget seg opp, mens Larvik slurvet mer både defensivt og offensivt. Likevel ble vestfoldingenes seier aldri truet. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med seks fulltreffere.

Færre spillere
Larvik reiste til Danmark med en tropp på bare 13 spillere. Det var tre færre enn de kunne ha stilt med. Tirsdag pådro Tine Stange seg en alvorlig kneskade, mens Nora Mørk og Katja Nyberg fortsatt er satt ut med skader.

Gro Hammerseng og Olga Medvedeva er begge blitt mødre i det siste.

De to andre lagene i Larviks gruppe, fjorårets finalelag Itxako fra Spania og ungarske Györ, møtes lørdag.

(NTB)