Leganger i gullform

BERGEN (Dagbladet): Norge - Frankrike 29-15. Cecilie Leganger er i toppform foran VM. Etter utklassingen mot Frankrike i går kveld, overgikk spillerne og trenerapparatet hverandre i superlativer om den norske målvakten. - Jeg er kjempefornøyd, sier hun selv.

Bare i første omgang reddet Cecilie 16 av 22 skudd. I sin kamp nummer 100 for landslaget fikk hun gullklokka og ble utnevnt til banens klart beste spiller.

- Helt rå

- Hun var helt rå, sier landslagssjef Marit Breivik.

- Cecilie er i verdensklasse. Ingen tvil om det, sier Mia Hundvin.

- Vi jobbet godt bakover og Cecilie var fantastisk, sier Kjersti Grini.

- Cecilie var vanvittig god, sier Mette Davidsen.

Kampens store profil legger ikke skjul på at hun er godt fornøyd med innsatsen, men gir mye av æren til spillerne foran seg.

- Mye positivt

- Vi hadde god kommunikasjon mellom forsvaret og meg. Etter min mening har ikke forsvarsspillet fungert så godt på lenge. Jeg klarte langdistanseskuddene og hadde fingrene borti de fleste ballene som gikk inn. Det sier meg mye positivt om hvor jeg står akkurat nå. Vi har pleid å slite litt mot Frankrike. De to siste kampene har vi hatt taket på dem og 14-målsseier må vi være godt fornøyd med, sier Cecilie Leganger.

Kjersti Grini scoret seks mål i går og forklarer en noe fomlete førsteomgang på denne måten:

- Frankrike spiller uortodokst i forsvar. Derfor ble det mange feilpasninger i vårt angrep, men det kom seg i andre omgang.

- Selvtillit

Mia Hundvin scoret fire fine og sier at pausepraten rettet opp angrepsspillet i den siste halvtimen.

- Vi måtte kommer raskere inn bak forsvaret deres, og lyktes med det. Nå har vi selvtillit og det er bra.

Marit Breivik er mest fornøyd med forsvarsspillet.

- Vi får til mye av det vi trener på, men vi slipper også inn billige mål på grunn av svikt i overgangen til forsvaret. Det er likevel godt å se at jentene liker å spille forsvar. Det skal bli tøft for alle lag å møte oss, sier hun.

KNALLFORM: De franske jentene møtte veggen i form av <B>Cecilie Leganger</B> i går.