VENDER HJEM TIL NORGE: Cecilie Legangers opphold i Danmark er forbi. Kommende sesong spiller hun for suverene Larvik. Her redder hun et straffekast fra Tonje Larsen i den første cupvinnercupfinalen i fjor. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
VENDER HJEM TIL NORGE: Cecilie Legangers opphold i Danmark er forbi. Kommende sesong spiller hun for suverene Larvik. Her redder hun et straffekast fra Tonje Larsen i den første cupvinnercupfinalen i fjor. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Leganger klar for Larvik

- En legende vender hjem, sier Bøhn.

||| (Dagbladet): Det har ligget i kortene en stund, men i dag kommer bekreftelsen:

Cecilie Leganger - i manges øyne verdens beste håndballkeeper - er klar for Larvik Håndballklubb. 35-åringen har skrevet under på en treårskontrakt med Norges suverent beste lag.

- Det er stort for meg å komme tilbake til Norge og å kunne representere Larvik Håndballklubb etter sju år i utlandet. Larvik er en klubb med gode sportslige tradisjoner som jeg har stor respekt for. Jeg gleder meg til å spille for Larvik, sier hun til klubbens hjemmeside.

Skal vinne mesterligaen
Med signeringen av Leganger har et allerede fryktinngytende mannskap blitt enda bedre. Fra før har Larvik blant annet hentet Katja Nyberg, Gro Hammerseng og Linn-Kristin Riegelhuth.

At Larvik kommer til å cruise gjennom den norske serien kommende sesong synes ganske opplagt. Det store målet blir å gå til topps i mesterligaen, noe vestfoldingene aldri har greid tidligere. I sesongen som var ble det stopp i semifinalen mot Viborg.

- Med det mannskapet er dere vel klare favoritter til det, trener Karl Erik Bøhn?

- Vi er ikke klare favoritter, men vi er ett av lagene som kan vinne den. Det er snakk om dagsform, skader og marginer. Nå er Katja skadet, mens noen andre er sykmeldte. Det blir ikke strake veien. Men sjansene stiger selvsagt, når vi får inn spillere som Linn-Kristin, Cecilie, Katja og Gro, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil beholde Rantala
Hva Legangers ankomst betyr for Lene Rantalas framtid i klubben. Den danske keeperen har vært førstemålvakt i en årrekke, men må nok finne seg i å spille annenfiolin om hun bestemmer seg for å bli.

- Vi har kontrakt med Lene, og vil veldig gjerne at hun fortsetter. Leganger gleder seg også veldig til å spille sammen med henne. Vi har ikke hentet Leganger for å kvitte oss med Lene. Vi har et ønske om å utvikle oss, og det er det som har skjedd nå, sier Bøhn.

Han disponerer det som til forveksling minner om håndballens svar på «Galacticos», og har omsider fått tak i spilleren Larvik forsøkte å hente allerede i 1995.

- En legende vender hjem. Hun har vært rangert som verdens beste keeper så lenge hun har vært skadefri, fra 1993. Hun ble kåret til verdens beste som 17-åring, og siden den gang har hun befestet den posisjonen hvert eneste år så lenge hun har vært skadefri. Jeg er veldig stolt og glad for at hun valgte Larvik.

- Er hun bedre enn Katrine Haraldsen også?

- De som står på landslaget får mest oppmerksomhet, men jeg vet ikke om noen bedre målvakt i verden. Vi har vært veldig, veldig heldig. Vi har to av de fem keeperne som har preget verdenshåndballen de siste fem årene, sier Bøhn.

Han får et luksusproblem med så mange stjerner i stallen, men frykter ikke gnisninger og misnøye med lite spilletid.

- Jeg gleder meg til å få trene med dem hver dag. Jobben min er å sette det sammen. Hvis ikke jeg hadde gledet meg til det måtte jeg funnet noe annet å gjøre, sier han.