Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leganger-kompleks ødela alt for Bækkelaget

BERGEN (Dagbladet): Tertnes- Bækkelaget 27- 25 (semifinale, NM). For tredje gang på rad gikk Cecilie Leganger seirende ut av duellen mot sine tidligere lagvenninner i Bækkelaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og mens stjernekeeperen nå er klar for NM-finalen i Oslo Spektrum 9. mars, så står Bækkelaget ribbet tilbake:

Seriegullet røk tidlig, og i går forsvant de ut av cupen.

Og selv om Bækkelaget nå har lagt stridighetene rundt Leganger-konflikten bak seg, så innrømmer trener Zeljko Tomac at de sliter med et kompleks mot Cecilie Leganger.

- Vi har tapt tre kamper mot Tertnes med til sammen fire mål. Da handler det også litt om det som sitter i hodet på spillerne, sier Zeljko Tomac til Dagbladet.

Legangers drøm

Leganger sjøl bruker ikke energi på om Bækkelaget har fått et kompleks mot henne. Hun er mer opptatt av at Tertnes nå er klar for sin aller første NM-finale, og at motstander Nordstrand er siste hinder før en av hennes store drømmer er oppfylt: å vinne noe for sin uhelbredelig kreftsyke trener - Odd Egil Eidsæther.

- Ååååå, nå er det bare finalen igjen! Den skal vi vinne, Odd Egil, jubler hun og gir treneren en hjertelig klem etter tomålsseieren i går kveld.

Trolig er det ikke mulig å finne en sterkere sammenlikning enn den Eidsæther tyr til når han omtaler klubbens, Norges og verdens beste keeper:

Odd Iversen

- Cecilie har talentet til Odd Iversen og treningsiveren til Bjørn Dæhlie. Da blir det bra, da, vet du!

I går vartet Leganger opp med 25 redninger mot gamleklubben, og selv da Bækkelaget ledet med fem mål i første omgang, var det ingen av de 1500 i Haukelandshallen som hadde gitt opp.

- Vi hadde den første kampen i mente da vi lå under med sju mål og likevel vant. Og selv om denne sesongen allerede har gått over all forventning, så kan det bli enda mer moro i fortsettelsen, sier Leganger.

Større enn Hypo

Tertnes-trener Odd Egil Eidsæther trente østerrikske Hypo til seier i Champions League i 1999. NM-gull med Tertnes vil han sette enda høyere.

- Det har vært flere grep å gjøre her enn i Hypo, sånn sett er denne jobben mer interessant, sier Eidsæther.

SOM EN VEGG: Bækkelagets Siv Heim Sæbøe forsøker å score på Cecilie Leganger. Men Cecilie reddet det aller meste i går.
Hele Norges coronakart