Leganger på tribunen

«Verdens beste» håndballkeeper er tilbake for Norge, men Cecilie Leganger risikerer å sitte på tribunen også når EM- sluttspillet starter fredag.


DÅRLIG START: Tonje Larsen og Norge gikk lenge i stå i EM-generalprøven i kveld.

I dag var Jeanette Nilsen - ansett som et tredjevalg i en solid norsk målvakttrio - banens beste da Ungarn ble slått 25-24. Leganger måtte se kampen fra sidelinjen mens Heidi Tjugum tok den andre keeperplassen. Hun var også meget god da hun fikk sjansen utover i kampen.

Hadde det ikke vært for Nilsens spill før pause, kunne kampen vært tapt allerede for Norge. Hennes 12 redninger holdt storfavoritten inne i oppgjøret.

Snudde med Grini
Norge startet håpløst og gavmildt, og først når kaptein Kjersti Grini kom på banen etter et kvarter begynte det å gå seg til.

Ungarerne, som var et lite hakk bedre enn i lørdagskampen (29-20 til Norge), hadde overtaket til pause da det sto 10-13.

Marit Breiviks lag trengte bare fem minutter av andreomgangen til å skape orden. Tre Grini-scoringer og to fulltreffere fra Else-Marte Sørlie ga 16-13- ledelse og et seiersgivende grep.

Grini viste igjen at Norge kanskje er hakket for avhengig av henne. Hun dominerte stort offensivt. På 21-18 kostet hun på seg en scoring etter en luftig piruett.

Favoritt
Selv etter en lite imponerende generalprøve går Norge til EM-sluttspill som favoritt. Danmark er tappet for nøkkelspillere, og uten bredden og maksnivået som har gjort dem så overlegne de siste sesongene.

Norge åpner EM mot Russland fredag - et lag de norske jentene lekte med under 6-nasjonersturneringen på hjemmebane for vel en måned siden.

(NTB)