Leganger reddet finaleplass

Cecilie Leganger storspilte i Bækkelagets mål under klubb-EM-kampen mot slovenske Krim Electra Ljubljana i dag. Med 27-24-seier er Bækkelaget klar for finale i morgen. Der venter mesterligavinner Dunaferr.

Dermed får trener Frode Kyvåg og co en pekepinn på hvordan laget ligger an før mesterliga-kvalifiseringen mot tsjekkiske Slavia Praha neste helg. Kyvåg var strålende fornøyd med spillernes prestasjon mot Krim Electra i dag.

Leganger var som en mur i mål, og reddet gang på gang skuddene fra Krim Electra-spillerne, som var tapende finalist i mesterligaen sist sesong. Blant annet reddet landslagskeeperen fire straffer på rad i 1. omgang, og seks straffer totalt.

- Cecilie sto fantastisk i dag og avgjorde kampen for oss. Det var en lettelse å oppleve at vi faktisk holder et høyt nivå etter en vanskelig oppkjøring, sa BSK-oppmann Rigmor Fjeld til NTB.

Bækkelaget ledet med seks mål til pause (15-9) og var oppe i ledelse med åtte mål. Mot slutten sviktet konsentrasjonen noe og slovenerne benyttet seg av Bækkelagets feilpasninger.

I den andre kampen lørdag vant ungarske Dunaferr 28-27 over vertsklubben Viborg.

(NTB)