Leganger sier nei til EM

Norges og verdens beste håndballkeeper, Cecilie Leganger, blir ikke med til EM i Romania. - Fornuftig, sier trener Marit Breivik til Dagbladet.no.

BSK-keeperen vil heller prioriterer medisinstudiene, melder Cecilie via en pressemelding fra håndballforbundet.

I går hadde Leganger et møte med det medisinske fakultet i Oslo, for å diskutere en utsettelse av eksamen. Det ble i stedet en landslagspermisjon som kan vare helt til neste sommer.

- Det er viktig at spillere som Cecilie prioriterer i perioder. For oss er dette en investering i framtida, sier landslagstrener Breivik.

I EM still Norge sterkt svekket: Fra før mangler Breivik både Heidi Tjugum, Mia Hundvin, kaptein Susann Bjerkrheim, Ann Cathrin Eriksen og Tonje Larsen fra laget som tok bronse i Sydney-OL.

- Men vi har fortsatt nøkkelpersoner som Kjersti (Grini), Else Marthe (Sørlie) igjen. I tillegg kommer spillere som Birgitte Sættem og Elisabeth Hilmo sterkt, sier Breivik.

- Kan Norge vinne EM uten Cecilie og de andre?

- Vi har alltid som målsetting at vi skal være i verdenstoppen, og det inkluderer EM også. Men etter at EM-troppen er tatt ut skal vi sette oss ned og finne ut hva som er realistisk. Det er viktig at spillerne også tror på det, sier Breivik.

  • EM-troppen blir tatt ut neste fredag, i godt tid foran Netcom-cup som spilles i Bergen og Trondheim fra 29. november.

    (Dagbladet.no)

IKKE TIL EM: Cecilie Leganger blir ikke med til EM i Romania.<br> Foto: SCANPIX