Leganger storspilte

Norge-Ungarn 29-20: Cecilie Leganger var tydelig nervøs foran dagens landslagscomeback. Men Leganger fant roen - og storspilte foran 3200 ivrige bergensere.


I FORM: Cecilie Leganger gjorde comeback i Norges mål under kampen mot Ungarn i Bergen i dag.

Norge viste gryende EM-form da Ungarn ble slått i dagens oppkjøringskamp i Bergen.

Nimålsseieren gir ikke klare svar på om Norge har gullformen inne, men landslagssjef Marit Breivik var godt fornøyd med gjennomføringen.

- Vanligvis spiller tre, fire av jentene godt i hver kamp. Men i dag slo nesten alle til, sa Breivik.

En av dem var Cecilie Leganger, som innrømmet at hun var nervøs foran sitt landslagscomeback. Men etter hvert fikk hun roen og storspilte.

- Jeg var veldig nervøs, men følte at jeg fikk ro på meg utover i 2. omgang, sa Leganger, som koste seg på hjemmebane i Bergen. Hun sto på en sjumeter i 1. omgang og spilte fra start i 2. omgang. Hun reddet åtte av 18 skudd fra ungarerne.

Ut av skyggen
Norges førstevalg mellom stengene, Heidi Tjugum, har kommet i skyggen av Leganger etter at bergensjenta overraskende takket ja til landslagsspill igjen. I dag beviste hun at hun på ingen måte tenker å forbli i skyggen.

- I kamp tenker jeg ikke så mye på hvem som spiller best. Da er alle interessert i det beste resultatet. Konkurransesituasjonen er verre på trening, for det legger grunnlaget for hvem som blir tatt ut, sa Heidi Tjugum.

Landslagssjefen innrømmer at det lå litt politikk bak uttaket av Leganger til sin første kamp.

- Alle tre keeperne skal prøve seg i de to kampene mot Ungarn før EM. Det er naturlig at Cecilie fikk prøve seg på hjemmebane i Bergen, sa Breivik.

(NTB)