Leganger ute med skade i minst 18 uker

Akillesen er delvis røket.

LANGT AVBREKK: Cecilie Leganger regner med minst 18 ukers skadeopphold etter å ha skadet akillessenen under kampen mot Podravka på lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
LANGT AVBREKK: Cecilie Leganger regner med minst 18 ukers skadeopphold etter å ha skadet akillessenen under kampen mot Podravka på lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Cecilie Leganger har i dag fått konstatert en delvis avrevet akillessene. Larvik-keeperen måtte gå av banen under kampen mot Podravka på lørdag.

- Jeg kjente at det røsket litt i senen i forbindelse med en redning jeg gjorde på et gjennombrudd fra deres venstre bakspiller cirka ti minutter ut i første omgang. Det var først da jeg tok det med ro i pausen at jeg kjente at noe var skikkelig galt. Foten stivnet fullstendig. I dag har jeg tatt meg frem på krykker, sier Leganger til Larviks nettside.

Skaden ble undersøkt av klubblegen i dag, og konklusjonen er at senen er delvis avrevet.

Leganger regner med at hun trenger minst 18 uker hvile, eller drøyt fire måneder. Et langt skadeopphold for en 38-åring, men keeperen sier hun er motivert for å kunne komme tilbake i spill mot slutten av sesongen.

- All erfaring tilsier at dette trenger en lang pause, i utgangspunktet minimum 18 uker. Det som gir meg en voldsom motivasjon, og en hjelp til å holde humøret oppe nå, er at jeg kan nå en eventuell hovedrunde i februar/mars, sier Leganger.

Leganger signerte en ny toårsavtale med Larvik i mai i år.

Tror på retur Larviks trener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad føler seg ganske sikker på at Leganger kommer tilbake på banen neste år.

- Jeg er ganske sikker på det. Jeg snakket med Cecilie for noen minutter siden, og hun virker veldig klar på at hun skal tilbake igjen. Med mindre det skulle bli noen komplikasjoner, så tror jeg det, sier Gjekstad til Dagbladet.

I utgangspunktet regner hun med å slippe operasjon. Hun skal til videre undersøkelser og oppfølging hos personen som fulgte henne opp da hun spilte i danske FCK.

Hun røk akillessenen i det andre beinet delvis i 2009, og var da ute av spill i over fem måneder.

- Skal lede heiagjengen Mens hun venter på å kunne bidra på banen igjen, lover hun å støtte opp rundt lagvenninnene fra sidelinja.

- Det beste jentene kan gjøre nå, er å krige og sloss på samme måte som på lørdag. Jeg skal lede an i heiagjengen, sier Leganger.

En god nyhet for Larviks keepersituasjon, er at superveteran Lene Rantala (45) er klar igjen etter en skade hun pådro seg i mai.

- Når noen blir skadd, er det alltid sånn at det er verst for spilleren selv. Vi har to gode målvakter i Alma Hasanic og Lene Rantala. Lene er tilbake etter skade, og jeg synes vi har en god duo. Men det er klart Cecilie har bidratt med mye i Champions League-spillet vårt, sier Gjekstad.

• Larvik åpnet Champions League-gruppespillet med 34-18-seier hjemme mot kroatiske Podravka. Neste kamp spilles borte mot makedonske Vardar førstkommende fredag.