BYÅSEN-TILBUD: Cecilie Leganger (t.v.) har fått et tilbud fra Byåsen om å komme tilbake til norsk klubbhåndball. Stjernekeeperen skal bruke påsken på å bestemme seg for hvor hun skal spille neste sesong. Arbeidsgiveren FC København er nemlig i full oppløsning.Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
BYÅSEN-TILBUD: Cecilie Leganger (t.v.) har fått et tilbud fra Byåsen om å komme tilbake til norsk klubbhåndball. Stjernekeeperen skal bruke påsken på å bestemme seg for hvor hun skal spille neste sesong. Arbeidsgiveren FC København er nemlig i full oppløsning.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Leganger vurderer Byåsen-tilbud

- Hun er vårt førstevalg, sier styrelder Torbjørn Balstad.

|||

Toppkeeper Cecilie Leganger kan havne i Byåsen. Både de og Larvik står klare nå som FC København er i full oppløsning.

- Hun har et helt konkret tilbud fra oss, som det er en stund siden hun har fått, bekrefter daglig leder Torbjørn Balstad overfor Adresseavisen.

Trønderne har vært i samtaler med håndballkeeperens rådgiver Oddvar Bjørnestad.

- Jeg snakket med Bjørnestad i kveld (onsdag), og han bekreftet at vi i høyeste grad fortsatt er med i vurderingene til Leganger. De er veldig fornøyd med det vi har lagt fram for dem. Leganger vurderer noen meget lukrative tilbud som ligger skyhøyt over oss økonomisk, men det er også mange som skal være forkastet, sier styreleder Svein O. Balstad.

Ettersom Leganger er medisinstudent vil en overgang til Byåsen passe fint med en planlagt masteroppgave i løpet av 2011. Det kan skje ved NTNU i Trondheim.

- Jeg har forstått det sånn at vi scorer bra på utdannelse, sier Byåsen-lederen.

Førstevalg

Byåsen må ha erstatter for Kari Aalvik Grimsbø. Landslagskeeperen forsvinner til Esbjerg i sommer. Både Karin Mortensen og Therese Pedersen har vært på trøndernes ønskeliste, men når ikke opp mot Leganger.

- Leganger er vårt førstevalg. Vi betrakter henne som verdens beste keeper, og det ville vært et skup for oss. Hun er en institusjon, sier Balstad.

I påsken

Leganger kommer ifølge Byåsen-lederen til å bruke påsken på å bestemme seg for hvor hun skal spille neste sesong.

Hennes rådgiver Oddvar Bjørnestad har ikke besvart henvendelsene fra Adresseavisen.

(NTB)