Legangers strafferedning berget mesterligapoeng

FERROBU MISLATA (SPANIA: - Bækkelaget 26- 26. Cecilie Leganger bestemte seg for å bli illsint på spanjolenes straffeskytter - dermed vant hun den viktige duellen på overtid og sikret et viktig poeng. Etterpå bar det rett hjem til Norge og eksamen på medisinstudiet.

På stillingen 26- 26 med få sekunder igjen å spille foretok Cecilie Leganger en fantastisk dobbeltredning. Dommerne pekte likevel ubønnhørlig på straffemerket, og klokka viste 60 minutter. Kampen var med andre ord over, men et skudd skulle avgjøre sluttresultatet.

Psyket seg opp

Bare få keepere i verden er like gode som Cecilie i slike avgjørende situasjoner. Her er BSK-keeperens forklaring på redningen som sikret uavgjort.

- Det er egentlig bare å psyke seg opp i slike situasjoner. Kroppsspråket blir utrolig viktig, og jeg følte jeg hadde vunnet duellen før skuddet kom. Jeg lurte i hvert fall meg selv til å tro det, sier Cecilie til Dagbladet.

Hun var en viktig brikke i Champions League-oppgjøret, og en serie redninger gjorde at Bækkelaget ledet med komfortable 16-10 ved pause. Etter pause stokket det seg.

- Vi klarte ikke å løse dobbeltfrimerket spanjolene la på Ausra Fridrikas og Sorina Teodorovic, sier Leganger.

Viktige eksamener

Spanjolene hadde spist opp BSKs forsprang ni minutter før slutt, og det kulminerte i straffedramaet.

Etter kampen tok Cecilie fly til Norge sammen med et par lagvenninner som måtte på jobb i dag. Resten av laget ble igjen i Spania.

- Jeg har eksamen i integrerte medisinfag tirsdag og torsdag denne uka, sier Cecilie - som skal foreta den siste finpussen på lesingen i dag.

- Eksamenene er ganske viktige og vil gi en indikasjon på hvordan det er å kombinere topphåndball med studier. Det er likevel ikke avgjørende for et landslagscomeback hvordan det går på eksamen, sier Cecilie.

- Jeg har lyst til å spille på landslaget igjen, men avgjørelsen taes ikke før etter eksamen. Nå må jeg konsentrere 100 prosent på det å være student noen dager!

Det ungarske laget Ferencvaros leder gruppa med fire poeng foran BSK og det spanske laget, begge med tre. Helt i bunn ligger Lützellinden fra Tyskland med to poeng. Neste helg tar BSK imot ungarerne på hjemmebane.