Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lege bekrefter etter skrekkfallet: - Müller er lam

Har foreldrene ved sin side.

LAM: Lukas Müller er lam. Det bekrefter legene ved Universitetssykehuset Graz. Foto: AP Photo/ Matthias Schrader, File
LAM: Lukas Müller er lam. Det bekrefter legene ved Universitetssykehuset Graz. Foto: AP Photo/ Matthias Schrader, File Vis mer

(Dagbladet): Det gikk fullstendig galt for den østerrikske hopperen Lukas Müller da han på onsdag testet monsterbakken i Kulm foran skiflygings-VM, men falt stygt og ble fraktet til sykehus med brudd i ryggen.

Den triple juniorverdensmesteren ble fløyet med redningshelikopter til sykehuset i Graz. På grunn av dårlig vær måtte siste del av transporten skje med sykebil. 23-åringen var hele tiden ved bevissthet, men han fortalte at han hadde mistet følelsen i beina.

I tillegg pådro østerrikeren seg et brudd i den sjette og sjuende nakkevirvelen.

Nå bekrefter legene ved Universitetsykehuset Graz at Müller er lam, melder laola1.at, videreformidlet av VG.

- Den nevrologiske undersøkelsen har påvist skader på nervebanen som har påført Müller lammelse, sier legen Franz-Josef Seibery.

Flere stygge fall Kollega Franz-Josef Seibert forteller at Müller var veldig bekymret da han ikke kunne føle sine bein og at han nå har fått besøk av foreldrene sine på sykehuset.

Ifølge orf.at skal et utstyrsproblem ha bidratt til det stygge fallet. I tett snødrev mistet Müller kontrollen og falt ned på 120 meter. Han mistet den ene støvelen i svevet.

Müller hadde et stygt fall i bakken også i 2010, men den gang kunne han reise seg og gå ut av bakken for egen maskin. Han brakk kragebeinet under trening sommeren 2013. Den gang ble han operert.

- Trist og dramatisk Müller var sett på som et av verdens største hopptalenter etter sine gull i junior-VM og kunne ha blitt en av fremtidens enere.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl var Müllers trener på det østerrikske juniorlandslaget i hele fem år, fra 2005 til 2010.

Dagbladet
snakket torsdag med den tidligere norske hopperen Rolf Åge Berg om Kulm-bakken.

Berg var selv utsatt for et av historiens mest dramatiske fall i skiflygingsbakken. Det skjedde i 1986. Et fall som resulterte i at han ble erklært tolv prosent invalid. Han hadde hørt om fallet til Müller.

- Det er trist og dramatisk med et så stygt fall. Vi får bare håpe at det går bra med ham. Etter hva jeg hørte, dreide det seg om en utstyrsfeil, og at det ikke skyldtes bakken, sa Rolf Åge Berg til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media