Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lege hevder han ga Isometsä EPO

- Som å kjøpe tobakk til en kamerat.

NEKTER FORTSATT: Jari Isometsä benekter fortsatt å ha brukt EPO. Han ble utestengt etter VM i Lahti i 2001 for bruk av stoffet hemohes, som skjuler bruk av EPO. Foto: Lise Åserud, Scanpix
NEKTER FORTSATT: Jari Isometsä benekter fortsatt å ha brukt EPO. Han ble utestengt etter VM i Lahti i 2001 for bruk av stoffet hemohes, som skjuler bruk av EPO. Foto: Lise Åserud, Scanpix Vis mer

Legen Pekka Koponen sier at han skaffet EPO til den finske skiløperen Jari Isometsä.

Koponen forteller at han lenge har kjent til Isometsäs slekt.

- Det kjentes ut som en fillesak da. Jari var en ganske god venn av meg, selv om han fornekter det i dag, sier Koponen til FNB.

Koponen sier at han ante at EPOet skulle brukes til langrennsløpingen.

- Jeg tenkte som så at dette er en frisk mann som går på ski med folkeskolen som eneste ballast. Om denne typen «smøremiddel» var det eneste som gjaldt for å få ting på stell, så handlet det om å hjelpe, sa Koponen.

Legen hevder han forsynte Isometsä, som ble avslørt for doping under VM i Lahtis i 2001, med EPO tre ganger i tidsrommet 1998-2000.

- Det var bare en liten biltur mellom Kemi og Haparanda. Jeg syntes det bare var hyggelig å kunne hjelpe til

Han karakteriserer det han gjorde omtrent som å kjøpe tobakk til en kamerat.

- Jeg kunne aldri tenke meg at dette skulle bli en internasjonal nyhet 10 år senere, sa Koponen som først sto fram med sin historie etter Isometsäs vitemål i den pågående dopingrettssaken i Finland.

(NTB)