Lege hevder han hjalp utøvere til å dope seg mellom 1995 og 2007

La fram klientliste og kvitteringer.

(Dagbladet): En estisk lege hevder at han har gitt EPO og veksthormoner til friidrettsutøvere i årene 1995 til 2007, melder The Baltic Times

Påstandene kommer fra Vitali Bernatski, som har jobbet som sportslege ved et medisinsk rehabilitetssenter i den estiske byen Tartu siden 1991.

Leverte kvitteringer Bernatski sier at han har hatt noen velkjente utøvere på sin klientliste, og har overlevert lista til den estiske avisen Eesti Paevaleht.

Avisen skal ha fått listen over utøvere som legen har hjulpet til å dope seg, og også fått en stor bunke med kvitteringer av legen. Kvitteringene skal vise at Vitali Bernatski har kjøpt doping for ti-tusenvis av estiske kroner, skriver Posttimees.

Eesti Paevaleht ønsker ikke å offentliggjøre lista på grunn av manglende beviser, men skriver at de har spurt hver enkelt utøver på lista om det legen påstår er riktig, skriver The Baltic Times.

Alle utøverne nekter for å ha dopet seg.

Skal granske Det estiske anti-dopingbyrået vil nå opprette en komité som skal granske påstandene fra sportslegen.

- Kanskje noen ønsker å få byrden av skuldrene sine, og få sjelero. Det er ikke lett å leve med en sånn synd, sier Kristjan Port, som skal lede arbeidet.

Også det estiske friidrettsforbundet er fornøyd med at påstandene fra Vitali Bernatski skal undersøkes.

- Ved første øyekast virker påstandene hastige og anonyme, men likevel seriøse nok til at de burde undersøkes. Når noen bruker ulovlige midler, må man ta steg to og tre, og finne ut om det stemmer, og hvem, som er skyldig, sier presidenten i idrettsforbundet, Erich Teigamäe til Posttimees.