Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legefeil kostet seks måneder

Kjetil Aamodt burde reist hjem og operert etter ankelbruddet i fjor høst.

VAL GARDENA (Dagbladet): Landslagssjef Atle Skårdal mener at seks måneder gikk tapt etter feil som ble gjort på sykehuset i Innsbruck i fjor.

Kjetil Aamodt har beskjedne plasseringer, men sett i lys av den vanskelige skadetida har han egentlig prestert over all forventning hittil i sesongen. I går var han bare 1,8 sekunder bak bestemann i kvaliken til utforrennet i morgen. Sånn sett er Atle Skårdal fornøyd.

-  Jeg er overbevist om at Kjetil kommer tilbake, men vi bør ikke ha høye forventninger før neste år, sier han.

Skårdal mener at Kjetil burde vært tilbake i gammelt slag allerede nå - om alt hadde gått riktig for seg.

-  Jeg er ikke fornøyd med at det har tatt så lang tid å få ham tilbake. Kjetil ble satt tilbake et halvt år på grunn av det som skjedde da han ble operert på sykehuset i Innsbruck like etter skaden, sier Skårdal til Dagbladet.

Tar sjølkritikk

I landslagsmiljøet har det vært bred enighet om å holde tett om hva som ble gjort - og viktigere - ikke gjort - da Aamodt ble operert.

-  Hva burde dere gjort?

-  Nei, vi burde kanskje tatt ham hjem for å operere i Norge, sier Skårdal.

Samtidig legger han til følgende:

-  Det ville være arrogant å påstå at det medisinske miljøet i Norge er så mye bedre enn det er i Østerrike. Sannsynligvis hadde Kjetil bare uflaks.

Taus lege

Etter fallet i Sölden ble Aamodt først operert én gang i Innsbruck, og så operert på nytt dagen etter for å fikse ting som ikke ble oppdaget første dagen. Et par måneder seinere gikk landslagslege Arne Kristian Aune inn i ankelen for å fjerne skruene som holdt bruddet på plass.

Dagbladet snakket med Aune seint i går kveld. Da nektet han å gå inn på hva han fant, og vill heller ikke gå inn på de medisinske detaljene i Skårdals kritikk:

-  Vi har vært enige om å holde kortene tett til brystet om hva som skjedde. Nå har Atle sagt A, og jeg kan gjerne komme med hele historien på ordentlig vis, men ikke før jeg har snakket med Atle og Kjetil. Det er tross alt han som er pasienten her, sier Aune.

Optimalt til nå

Han forteller likevel dette:

-  Kjetil ble seinere reoperert én gang til. Ikke for bruddet, men for en annen ting som ikke var mulig å vite om på et tidligere tidspunkt, sier Aune.

-  Legene i Innsbruck kunne ikke sett det?

-  Nå spør du om ting som har å gjøre med hvordan skaden oppsto. Det var ikke mulig å se det tidligere i rehabiliteringen, sier Aune.

Han legger til at han på generelt grunnlag har et godt inntrykk av sykehuset i Innsbruck:

-  Jeg har møtt knekirurger på seminarer, og sykehuset holder høy kvalitet, sier han.

Uansett tror Aune at det er all grunn til å være optimist på Aamodts vegne:

-  Alt har gått helt optimalt ut fra forutsetningene fra i vinter.

OVER FORVENTNING: Kjetil Aamodt har beskjedne plasseringer, men sett i lys av den vanskelige skadetida har han egentlig prestert over all forventning hittil i sesongen. I går var han bare 1,8 sekunder bak bestemann i kvaliken til utforrennet i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media