IKKE BEKYMRET: Odd-Bjørn Hjelmeset venter på prøveresultatene fra Rikshospitalet, og velger å ta med ro i påvente av svarene. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE BEKYMRET: Odd-Bjørn Hjelmeset venter på prøveresultatene fra Rikshospitalet, og velger å ta med ro i påvente av svarene. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Legen ba Hjelmeset følge hjertet og droppe femmila

Brøt Birken med unormal hjerterytme.

|||

Som følge av unormal hjerterytme i Birkebeinerrennet, tar Odd-Bjørn Hjelmeset (38) ingen sjanser og står over NM-femmila på Tolga lørdag.

Landslagsløperen brøt Birkebeinerrennet etter 3 kilometer sist lørdag på grunn av at hjertet begynte å banke unormalt fort. Denne uka har han vært hos hjertespesialist, men ingen feil er funnet.

- Jeg er veldig lite bekymret over dette, men går ikke femmila lørdag på grunn av at jeg mangler svar på en prøve fra Rikshospitalet. For fem år siden opplevde jeg det samme under en sykkeltur, og sånne ting kan ramme toppidrettsutøvere, sier Hjelmeset til Skiforbundet.no.

Veteranen tror årsaken til den unormale hjerterytmen kan være at han ikke varmet godt nok opp. Ut fra start på Tingstadjordet gikk det svært raskt sist lørdag i eliteklassen.

Den kombinasjonen kan ha skapt problemer for Hjelmeset.

- Jeg kan trene som normalt i påsken, men legen rådet meg til ikke å stille hvis jeg absolutt ikke måtte være med, sier Hjelmeset.

(NTB)