Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legen ber Bjørgen droppe hardtrening

- Kroppen svarer ikke.

Landslagstrener Egil Kristiansen og lege Hans Petter Stokke vil at Marit Bjørgen skal endre treningsopplegget sitt og ta det mer med ro.

Bjørgen skulle egentlig trent harde økter fram mot NM neste uke. Men etter smellen i Tour de Ski, rådgir de Bjørgen til å droppe disse øktene.

- Mye tyder på at hun endrer det opplegget hun har tenkt. Hun skulle i utgangspunktet ha hatt en bolk med hardtrening nå, sier Egil Kristiansen til VG.

Landslagslege Hans Petter Stokke er enig.

- Det er veldig aktuelt å modifisere den planen, men det skal jeg diskutere med Egil Kristiansen og Svein Tore Samdal (Bjørgens trener), sier Stokke til avisen.

- Jeg tror ikke Marit er moden for en intensiv bolk nå. Det svarer ikke kroppen på, legger landslagslegen til.

Bjørgen står over verdenscuprennene i Canada denne uken.

(NTB)

BES OM Å ROE SEG: Marit Bjørgen, som her sekunderes av sportssjef Åge Skinstad, anbefales å kutte ned på de harde treningsøktene. Foto: Heiko Junge, Scanpix
BES OM Å ROE SEG: Marit Bjørgen, som her sekunderes av sportssjef Åge Skinstad, anbefales å kutte ned på de harde treningsøktene. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media