Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legen varsler et smerte-helvete for Jansrud

Prøver seg på trening fredag.

SMERTER: Kjetil Jansrud skadet seg under dagens Super G i VM. Foto hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SMERTER: Kjetil Jansrud skadet seg under dagens Super G i VM. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Det ble bare nesten for en Kjetil Jansrud som ville så altfor mye i kveldens super-G.

Allerede i de første portene gikk 29-åringen for tett på, og slo skulderen kraftig. I målområdet så det veldig alvorlig ut, men landslagets lege Mark Strauss forteller til Dagbladet at det ikke er like alvorlig som først antatt.

- Han har fått et slag på skulderen, men det er ingenting som har gått i stykker. Det er eventuelt smertene som kommer til å begrense ham på lørdag. Vi kommer ikke til å få fjernet de helt, men vi kommer langt på vei, sier Strauss til Dagbladet.

Varsler smerter Men når Jansrud våkner i morgen varsler legen at han kommer til å kjenne på den trøkken han pådro seg i dag.

- Jeg har sagt til ham at han kommer til å ha veldig vondt når han våkner i morgen tidlig. Vi får prøve å komme igang iløpet av dagen med å få løst opp litt.

Likevel, det skal ikke spøke for en start i lørdagens utfor. Forhåpentligvis stiller han til start allerede på fredagens utfortrening.

- Planen er at han kjører i morgen, men vi må la ham være med og ta den avgjørelsen i morgen, avslutter Strauss.

- Kan bli veldig moro Landslagssjef Håvard Tjørhom bekrefter overfor Dagbladet at det hadde vært ideelt med en gjennomkjøring i morgen, men at det ikke er krise om det ikke blir noe av.

Han lot seg imponere av Jansrud som kjørte inn til en fjerdeplass med den trøkken han fikk helt på toppen.

- Super-G er en tøff disiplin og likevel kommer han inn på en sjetteplass. Det viser virkelig styrke når du har vært uten konkurranser så lenge. Det er ganske rått.

På lørdag stiller etter alle solemerker både Jansrud og Svindal til start i utforen.

- Det kan bli veldig moro, gliser han.