Legen vraket Grodås

Landslagslege Trygve Kase tok mandag ansvar for litt mer enn leddbånd og menisker og gjorde Frode Grodås til tredjevalg mot Slovenia. - Frode er tatt ut i troppen på lik linje med de andre. Når vi samles i dag vil han bli vurdert av Erik (Thorstvedt) og meg, sier Nils Johan Semb.

Og: - Jeg registrerer at Kase har begynt å ta ut laget, smiler landslagstreneren. - Det betyr vel at han nå bestemmer over både menisker og uttak. Og siden jeg ikke har snakket med Frode (Grodås) siden i forrige uke _ og skadesituasjonen fortsatt viser at han har litt igjen _ kan jo Kase ha rett.

Men:

- Før det blir tatt noen avgjørelse må vi vurdere Frode sportslig.

Langt mer bekymringsfullt enn den smule kommunikasjonssvikt mellom den pilletrillende og sportslige delen av nasjonens ball-flaggskip er skadesituasjonen til Petter Rudi og Ronny Johnsen. Nils Johan Semb tror begge må melde forfall.

Pessimisme

- De kommer til sjekk i Oslo, men begge er tvilsomme. Og hvis Ronny ikke er i orden er det bedre at han reiser tilbake og trener i Manchester enn å være med oss til Slovenia, sier Nils Johan Semb.

Ronny Johnsens leddbåndskade var forventet trøbbel. Petter Rudis overtråkk mot Middlesbrough sist lørdag var en skikkelig strek i regninga.

- Jeg sliter litt med det ja, innrømmer Semb. - Petters skade kom veldig ubeleilig.

- Jeg er blitt mye bedre, men det er gjerne slik med skader at de blir mye bedre veldig fort, og så går det langsomt framover, sier Petter Rudi til NTB. I går var han til positiv undersøkelse i Sheffield. Og etterpå snakket han med Trygve Kase. Og fikk beskjed om å komme seg til Oslo fortest mulig.

- Jeg er mer positiv nå enn jeg var på mandag, sier Petter Rudi.

Godt å høre for mannen med landslagsansvaret.

Men Slovenia-kampen er likevel veldig tvilsom. Og _ troppen som reiser i kveld skal holde 20 mann. Det betyr at Nils Johan Semb sansynligvis må kalle inn to nye spillere.

- Det ser slik ut, sier Semb til Dagbladet.