<strong>FÅR IKKE SPILLE:</strong> Gareth Bale er ute i kulda på Estadio Santiago Bernabéu. Foto: NTB scanpix
FÅR IKKE SPILLE: Gareth Bale er ute i kulda på Estadio Santiago Bernabéu. Foto: NTB scanpix Vis mer

Legende: - En skam

Gareth Bale (31) er aktuell for Manchester United og Tottenham. Fotballegenden Alan Shearer stempler Bale-sagaen for en skam.

Publisert
Sist oppdatert

Gareth Bale vil bort fra Real Madrid - for en enhver pris. Manchester United og Tottenham har dukket opp som de heteste mulighetene. Og nå foregår det forhandlinger i kulissene.

Ifølge Dagbladets opplysninger søker Ole Gunnar Solskjær og Manchester United et offensivt alternativ dersom klubben ikke får Jadon Sancho fra Borussia Dortmund, og Bale er blant kandidatene.

Avisa The Times skriver:

- Bale er åpen for å gå til Manchester United i sommer, hvis klubben kan inngå en avtale med Real Madrid. Dette er noe som er blitt ansett som umulig tidligere av personene rundt Bale, på grunn av spillerens høye lønn. Selv nå er omkvedet at det er usannsynlig at det skjer. Men United utelukker ikke å ta inn en erfaren angriper på lån hvis de mislykkes med å signere førstevalget Jadon Sancho.

<strong>ISFRONT:</strong> Gareth Bale og Zinédine Zidane (t.h.) snakker dårlig sammen. Foto: NTB scanpix
ISFRONT: Gareth Bale og Zinédine Zidane (t.h.) snakker dårlig sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

De siste 24 timene er det blitt kjent at Bales tidligere klubb, Tottenham, har meldt seg kraftig på.

Agent Jonathan Barnett bekrefter samtaler, og at spilleren «elsker klubben». Han sier at det er dit Bale helst vil. Tottenham forsøker angivelig å sy sammen en pakke, slik at han kan komme på lån ut denne sesongen. Avisa The Telegraph skriver at Dele Alli kan gå i motsatt retning.

- Det nærmer seg, men det er ikke klart ennå. Det er en veldig komplisert avtale, sier agent Barnett til AFP, ifølge goal.com.

Da 31-åringen var på oppdrag for Wales tidligere i måneden, var det tydelig at han var desperat etter å spille fotball igjen. Det har oppstått en isfront mellom ham og den klare nummer én på Estadio Santiago Bernabéu - trener Zinédine Zidane.

Blant annet var Bale fullstendig utelukket fra troppen til tirsdagens treningskamp mot Getafe på Valdebebas. Real Madrid vant 6-0 bak stengte porter.

Waliseren kom til Real Madrid fra Tottenham i 2013. Kontrakten varer fram til 30. juni 2022. Ifølge Forbes er han den åttende best betalte fotballspilleren i verden. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar topper lista. Engelske medier rapporterer om ei ukelønn på svimlende 650.000 pund, eller 7,5 millioner kroner.

Bale antas å ha tre-fire gode år igjen som fotballspiller.

Sky Sports melder at angriperen har intensjoner om å gå rett inn på laget i en ny klubb. Han vil ikke bli sett på som «en spiller i bakhånd».

<strong>EKSPERTER:</strong> Alan Shearer (t.v.) er sammen med Gary Lineker en sterk fotballstemme i England. Foto: NTB scanpix
EKSPERTER: Alan Shearer (t.v.) er sammen med Gary Lineker en sterk fotballstemme i England. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere England-spiss Alan Shearer mener det er «en skam» at Bale har havnet i kulda i Real Madrid. Waliseren ønsket seg til Kina i fjor, men ble angivelig stoppet av Real Madrid.

- Jeg synes det er en skam at en spiller med hans evner sitter på benken eller tribunen hver helg, sier Shearer ifølge Wales Online, som siterer Coral.

- Han er en fantastisk spiller. Han har fortsatt mye å tilby. Han kan spille i Premier League, selv om jeg vet at en eller to klubber har bekymringer angående skader.

- Men, fortsetter Newcastle-legenden Shearer:

- Spillere med hans evner skal ikke kaste bort tida på benken. Hans egenskaper er å spille fotball hver uke.

STAKK AV: Gareth Bale stakk ti minutter før kampslutt i cupkampen mot Real Sociedad. Video: Rødt Kort Vis mer

Skulle Bale komme til England - enten på lån eller permanent - må han belage seg på lønnskutt.

I Manchester United forsøkte både sir Alex Ferguson, David Moyes og José Mourinho å signere ham.

Fra Borussia Dortmund-hold ble det mandag - i forbindelse med cupkampen mot MSV Duisburg - slått fast at Sancho spiller for dem denne sesongen. Det har tvunget United til å utvide horisontene, og Bales navn skal ha havnet på bordet.

FÅR TYN: Gareth Bales interesse for golf gjør ham stadig mer upopulær blant Real Madrid-fansen. Video: Marca Vis mer

Bale er i utgangspunktet ikke i målgruppen av spillere Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ønsker å rekruttere.

Men ungguttas sult - i kombinasjon med en rutinert Bale som tørster etter å vise seg fram igjen - trenger ikke å være et dårlig alternativ.

Klubben serieåpner hjemme mot Crystal Palace lørdag.

Tottenham tapte 1-0 for Everton i serieåpningen. Spurs' styreleder, Daniel Levy, skal være svært hissig på grøten for å få Bale tilbake til London.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer