Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legende brutalt drept

Tidligere landslagsspiller Marc Batchelor skutt og drept ved et lyskryss i hjembyen.

SKUTT OG DREPT: Marc Batchelor (i hvitt) ble skutt og drept da han satt i bilen sin. Foto: Masi Losi / AFP / NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Marc Batchelor (i hvitt) ble skutt og drept da han satt i bilen sin. Foto: Masi Losi / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Marc Batchelor (49) ble skutt og drept i Johannesburg rundt 18.00 lokal tid mandag. Han satt i bilen sin da han ble skutt flere ganger i et lyskryss, ifølge lokalt politi.

- Han ble skutt i kveld av to menn på motorsykkel, sier politiets talsmann Lungelo Dlamini ifølge sørafrikanske medier.

- Han døde i bilen sin og ingenting ble tatt. Vi vet fortsatt ikke motivet, men vi etterforsker saken, sier Dlamini videre.

Det skal fortsatt ikke være noen som er pågrepet for drapet, som bærer preg av å være utført av noen profesjonelle drapsmenn. Det ble løsnet totalt sju skudd.

Batchelor satt i bilen sammen med en gartner, som kom uskadet fra hendelsen. Det kan derfor tyde på at Batchelor var det eneste målet. De to personene som løsnet skudd skal ha sittet bakpå to motorsykler, noe som betyr at minst fire personer var involvert i drapet.

Batchelor skal ifølge engelske BBC ha hatt tette bånd til kriminelle i Johannesburg, noe som har ført til sterke spekulasjoner om at det dreier seg om et bestillingsdrap.

SE TV: Det amerikanske fotballandslaget blir heftig diskutert etter måten de feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK. LES HELE SAKEN HER: https://www.dagbladet.no/sport/far-refs-etter-dette/71379795 Vis mer

Proffspiller

Marc Batchelor (49) var en tidligere profesjonell fotballspiller som spilte som spiss i hjemlandet på 90- og 2000-tallet. Han vant blant annet fire store trofeer med Orlando Pirates, som kondolerer overfor familien i en pressemelding. Batchelor spilte også for rivalklubben Kaizer Chiefs.

- Jeg er sjokkert over å høre at den tidligere Kaizer Chiefs-spilleren Marc Batchelor er død, sier klubbens styreformann Kaixe Motaung i en uttalelse, samtidig som han uttrykker sin dypeste medfølelse overfor familien til Batchelor.

Avdøde omtales som en «fargerik og kontroversiell person» i Sør-Afrika. Han la opp i 2003 og mistet blant annet jobben som TV-ekspert etter å ha vært involvert i håndgemeng med en forretningsmann på en restaurant i 2007.

Vitnet i drapssak

I seinere tid var Batchelor på nytt i mediebildet, da han vitnet i den mye omtalte saken hvor den sørafrikanske ifriidrettsutøveren Oscar Pistorius ble dømt for drapet på sin kjæreste Reeva Steenkamp.

Pistorius drepte Steenkamp før daggry i februar 2013 etter å ha skutt fire ganger gjennom døra til toalettet der hun oppholdt seg. Han hevder seinere at han trodde det var en innbruddstyv på toalettet.

Batchelor var karaktervitne i saken der han blant annet uttalte seg om Pistorius' temperament. Sistnevnte hadde en krangel med en venn av Batchelor, som Pistorius trodde hadde et forhold til hans daværende kjæreste Steenkamp.

Avdøde Batchelor hevdet også at Pistorius truet med å brekke beina hans, det etter at han var overbevist om at Batchelor hadde vært intim med hans daværende kjæreste Samantha Taylor mange år tilbake.

Batchelor satt ofte sammen med Steenkamps etterlatte under den historiske rettsaken. Han hadde også et bilde av henne på mobilen sin da rettsaken pågikk i 2014.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media