Therese Johaug får tyn

Legende håner Johaug: - Har du ikke sett langrenn i år?

Therese Johaug ber om respekt for sitt oppsiktsvekkende medaljemål i VM. Langrennslegenden Mathias Fredriksson og kommentator Tomas Pettersson fnyser av Johaugs utspill.

FÅR KRITIKK: Tidligere verdensener i langrenn, Mathias Fredriksson, synes Therese Johaugs uttalte medaljemål er helt latterlig. Det samme mener kommentator Tomas Pettersson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Tidligere verdensener i langrenn, Mathias Fredriksson, synes Therese Johaugs uttalte medaljemål er helt latterlig. Det samme mener kommentator Tomas Pettersson. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • SISTE: Therese Johaug tok et overlegent gull i Skiathlon for kvinner. Hun var 56 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.

SEEFELD (Dagbladet): Therese Johaug har vunnet samtlige distanserenn i denne comebacksesongen. Etter at hun la inn en god treningsperiode under Tour de Ski og fikk tilbake det mentale overskuddet, har seiersdifferansene vært enorme.

Karstein Johaug, som Therese omtaler som en trener for henne, opplyser til Dagbladet at verdens beste langrennsløper har hatt en bemerkelsesverdig god utvikling i perioden etter jul. Testene fra den historiske utklassingsseieren i Otepää i januar, viste at motbakkedronningen nå faktisk henter flere sekunder til konkurrentene i staking over bakketoppene kontra i selve bakkeløpingen.

Det gjør Johaug til storfavoritt på samtlige distanserenn i VM. 30-åringen har vært flere ganger i Seefeld-løypa, gjort grundige analyser og er helt optimalt forberedt. Det mest sannsynlige utfallet når VM-tremila i Seefeld er et faktum, er at langrennsesset fra Dalsbygda står igjen med tre individuelle VM-gull.

Oppsiktsvekkende medaljemål

Likevel sier Johaug at målet hennes i dette verdensmesterskapet er én medalje.

- Drømmen er å vinne én individuell medalje, sa verdenseneren på gårsdagens pressekonferanse - og ba om å bli trodd på det.

- Jeg må bare presisere nok en gang at det er ikke bare for meg å hente en medalje.

GULL: Therese Johaug var fullstendig overlegen på lørdagens 15 kilometer. Video: NRK. Vis mer

30-åringen ber om respekt for sitt defensive mål.

- Jeg vet jo at forventningene ligger der, og det ser veldig lett ut, sikkert, for dem som sitter i sofaen og ser på. Det kan jeg forsikre dem om at det ikke er.

- Jeg ber om respekt for at det ikke bare er å gå ut og hente disse medaljene. Det er en vanvittig jobb som skal gjøres, sier Johaug.

Uvant øvelse

Hun er blant annet nervøs for å gå en fellesstart mot verdenseliten for første gang denne comebacksesongen. Det involverer helt andre mekanismer å gå i et felt kontra intervallstart hvor Johaug kan gå sitt eget løp, og færre ting kan gå galt.

- Det er min første fellesstart på lenge. Det skal gjøres en mektig jobb, og jeg kommer til å være nervøs, sier Johaug.

Ikke alle viser den respekten som Johaug ber om - når det gjelder det defensive målet om én individuelle VM-medalje, der det sannsynlige utfallet er tre individuelle VM-gull.

GULL: Therese Johaug var fullstendig overlegen på lørdagens 15 kilometer. Manageren hennes, Jørn Ernst, var tydelig rørt etter gull-løpet. Video: Kristoffer Løkås, NRK. Vis mer

Håner Johaug

Expressen-kommentator Tomas Pettersson tror ingenting på at hun faktisk har det målet hun uttrykket og skriver i en kommentar: «Hvorfor sitter du der og lyver, Therese?»

- Bare tull, sa kommentatoren om Johaugs medaljemål i Dagbladets direktesending tidligere i dag.

Overfor Dagbladet følger langrennslegenden Mathias Fredriksson, som blant annet vant verdenscupen sammenlagt i 2002/03-sesongen, opp med å håne Johaugs forsiktige medaljemål.

- Har du ikke sett langrenn i år, Therese? spør Fredriksson i Dagbladets VM-program.

Se Mathias Fredrikssons hån mot Therese Johaug i her:

LEGENDE HÅNER JOHAUG: - Hørte du virkelig rett? Har ikke Therese sett langrenn i år? spør langrennslegende Mathias Fredriksson i Dagbladets VM-program "Afterski". Programleder: Øyvind Godø. Video/regi: Kristoffer Løkås. Vis mer Vis mer Vis mer