Legende hyller Haaland: - Utrolig

Liverpool-legende tar Erling Braut Haaland (22) i forsvar.

LURT BLIKK: Fra Manchester City-spissen Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB
LURT BLIKK: Fra Manchester City-spissen Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Craig Brough/NTB Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland har bøttet inn scoringer for Manchester City etter sommerens overgang fra Borussia Dortmund. Tallenes tale viser utrolige 23 mål på 17 kamper for de lyseblå.

Det har med andre ord ikke vært mye å kritisere jærbuen for denne sesongen, men en ting som har gått igjen er at han i enkelte kamper har hatt få ballberøringer, som har ført til at involveringene hans i spillet har vært begrenset.

Haaland har selv uttalt at han ikke bryr seg om kritikken, noe manager Pep Guardiola ikke helt har støttet.

- Jeg vil at han skal være involvert, og han kan få flere og flere touch på ballen, sa Guardiola etter 6-3-seieren over Manchester United tidlig i oktober.

En drøy måned seinere får Haaland støtte for sine få ballberøringer. Den tidligere Liverpool-spissen Robbie Fowler hyller den norske spissen, og mener han gjør alt rett.

- Som tidligere spiss, tenker jeg at det kan være greit å holde seg unna spillet. Noen går i veien for lagkameratene sine, fordi de vil bidra andre steder på banen, men Haaland gjør ikke det, sier Fowler i et intervju med nettstedet Midnite.

Liverpool-legenden fortsetter:

- I stedet har han en utrolig evne til å bevege seg i boksen og score de enkle målene. Og akkurat det er verdt alt for hvilket som helst lag. Han har mål i seg, og uansett om han spiller 90 minutter eller bare et par minutter, så vet du at han minst kommer seg til den ene sjansen.

FOTBALLEKSPERT: Den tidligere Liverpool-spissen Robbie Fowler har ikke overraskende latt seg imponere av Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB
FOTBALLEKSPERT: Den tidligere Liverpool-spissen Robbie Fowler har ikke overraskende latt seg imponere av Erling Braut Haaland. Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB Vis mer

Fowler, som i løpet av karrieren scoret 163 Premier League-mål, forteller han simpelthen elsker spillertypen Haaland, fordi han er en perfekt nummer ni.

- I nittini av hundre tilfeller er Haaland der når innlegget kommer. Jeg elsker utstrålingen, selvtilliten og hvor direkte han er. Det er sjelden vi ser den pakken, sier Fowler.

SKREMMES: I et intervju får Haaland valget mellom to bokser, der den ene inneholder noe guffent. Det får han merke på hele kroppen. VIDEO: Youtube: GOAL Vis mer

Haaland har den siste tida slitt med en skade i foten, og ble sittende på benken da Manchester City slo Chelsea 2-0 i Ligacupen onsdag.

22-åringen er dermed ennå usikker til Manchester Citys ligakamp mot Brentford lørdag, den siste før Premier League tar pause i forbindelse med Qatar-VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer