Legende peker ut Kenneth Gangnes som favoritt i Hoppuka

- Hyggelig å høre.

I FORM:  Kenneth Gangnes og de norske hopperne er på plass i Oberstdorf i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I FORM: Kenneth Gangnes og de norske hopperne er på plass i Oberstdorf i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hoppuka, kvalifisering til første renn, på NRK1 klokka 17.15

OBERSTDORF (Dagbladet): Hopplegenden Andreas Goldberger (43) fra Østerrike peker ut Kenneth Gangnes (26) som én av tre favoritter i Hoppuka.

De to andre favorittene er sloveneren Peter Prevc (23) og tyskeren Severin Freund (27), mener Goldberger.

- Hyggelig å høre. Når du går inn i Hoppuka som tredjemann i verdenscupen, er det helt naturlig at du er blant kandidatene som blir nevnt i sammendraget, sier Gangnes til Dagbladet.

Størst inntrykk Det er i sin faste spalte i den østerrikske storavisa Kronen Zeitung at Goldberger trekker fram Gangnes.

Hoppuka starter med kvalifisering i tyske Oberstdorf i ettermiddag. I morgen er det første rennet i Schattenbergbakken, der Sigurd Pettersen har bakkerekorden på 143,5 meter.

- Gangnes har gjort størst inntrykk på det norske laget. Johann André Forfang er en utfordrer, skriver Goldberger, som har haugevis av medaljer fra OL og VM.

Uhørt Før sesongen ville påstanden om Gangnes nærmest vært uhørt. Han var et ikke-navn blant de internasjonale hoppjournalistene. Men etter fem helger med verdenscup har 26-åringen fra Toten bare to mann foran seg i sammendraget:

Prevc og Freund.

Gangnes har ødelagt korsbåndet to ganger i samme kne. Etter flere år med motgang, har han fått sitt store gjennombrudd i år.

- Høsten og forvinteren har gått over all forventning. Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd. Så får vi se hvordan det går i Hoppuka. Jeg har nivået til å henge med i toppen. Men du må ha åtte gode hopp hvis du skal være med i sammendraget, påpeker Gangnes.

Grønn vinter Det norske laget på sju hoppere ankom Oberstdorf i går kveld. Der var det offisiell åpning av Hoppuka. Bare de øverste fjelltoppene har naturlig snø. Ellers er det mye grønt å se, i den tyske idyllen med 10 000 innbyggere.

I Schattenbergbakken er det både kunstig og naturlig tilkjørt snø. Åpningsrennet er derfor ikke i fare.

HOPPLEGENDE:  Andreas Goldberger. Foto: NTB Scanpix
HOPPLEGENDE: Andreas Goldberger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gangnes sier:

- Du kjenner på det. Det skal bli godt å komme i gang.

Spent Stöckl Trener Alexander Stöckl kom direkte fra juleferie i Østerrike til Oberstdorf i går kveld.

- Det er like spennende hvert år, sier han.

- Hvem er din favoritt til å vinne?

- Ser vi på resultatene har Prevc de største mulighetene. Samtidig er det en utfordring å komme til Hoppuka som favoritt. Det er alltid vanskelig å håndtere press og forventninger, påpeker Stöckl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer